Obkladač se stal kapitánem Anglie po výhře v loterii, kterou využil na nákup kulečníkového stolu.

Obkladač se stal kapitánem Anglie po výhře v loterii, kterou využil na nákup kulečníkového stolu.

Neil Jones, obkladač z anglického města Stoke on Trent, zažil neuvěřitelnou změnu svého života v roce 2010. S pouhými třinácti librami v kapse si s přítelkyní Julií Kirkhamovou koupili los do národní loterie. A jak se ukázalo, jejich sázka na rande s paní Štěstěnou byla naprosto dokonalá. Vyhráli 2,4 milionu liber, což je přes 70 milionů korun.

Na začátku si však radostnou zprávu nechali jen pro sebe a veřejnost se o jejich výhře dozvěděla až 1. ledna 2011. Neil Jones si poté připravil pořádnou oslavu s přáteli v kulečníkové herně. A právě tam se mu zrodila myšlenka.

Když se vrátil domů, začal přemýšlet o tom, zda by se mu do jídelny vešel kulečníkový stůl. A vešel. A tak začal trénovat a trénovat a trénovat. Své dovednosti s tágem piloval natolik dokonale, že se stal reprezentantem Anglie na mistrovství Evropy v poolu, které se konalo od 1. listopadu na Maltě.

„Výhra v loterii mi umožnila trávit všechny ty hodiny tréninkem. Kdybych nevyhrál, nemohl bych si dovolit kulečníkový stůl a neměl bych čas. Pořád bych byl jen na kolenou a obkládal,“ vyprávěl Neil Jones stanici BBC.

Paradoxně mu k reprezentaci pomohla i epidemie covidu a s ní související lockdown. Kulečníkové herny byly zavřené, zatímco on mohl doma nad stolem trávit s tágem neomezeně hodiny.

Letos se mu podařilo uspět na národním mistrovství, přestože se tam cítil nejistý, protože na něj byla upřena pozornost jako na „toho výherce milionů“.

„Místo v anglickém týmu si ale nemůžete koupit. Stojí za tím hodiny tréninku,“ upozornil hrdý reprezentant Albionu.

Neil Jones je skvělým příkladem toho, jak jedna výhra v loterii může změnit život člověka. Díky svému úsilí a odhodlání se stal úspěšným sportovcem a reprezentuje svou zemi na mezinárodní úrovni. Jeho příběh je inspirativní a ukazuje, že i zdánlivě malá šance může přinést velké výsledky.