Očekává se náročný zápas mezi Macháčem a Murrayem, který svět netrpělivě očekává.

Očekává se náročný zápas mezi Macháčem a Murrayem, který svět netrpělivě očekává.

Andy Murray, skotský tenista a dvojnásobný wimbledonský šampion, se nedávno ocitl pod palbou kritiky poté, co prohrál tři první kola v řadě. Spekulace o jeho budoucnosti a otázky ohledně jeho schopnosti vrátit se na vrchol tenisu se začaly šířit. Nicméně, Murray se rozhodl poslat vzkaz prostřednictvím sociálních sítí, ve kterém prohlásil, že se nevzdá a bude dál bojovat a pracovat na tom, aby podával výkony, které od něj fanoušci očekávají.

I přes negativní prognózy některých expertů, že Murray už na Australian Open naposledy ukázal svou sílu, našel mezi bývalými tenisty zastání. Například bývalý americký tenista Andy Roddick reagoval na kritiku slovy, že je hloupé kázat někomu, kdo je legendou ve svém oboru, a že úspěch je věčný.

Murray se připravuje na halový turnaj v Montpellieru, který začíná v úterý. Nicméně, los mu nepřál a v prvním kole se střetne s talentovaným 25letým Tomášem Macháčem, který letos již vyhrál pět zápasů a stoupá v žebříčku. Někteří tenisoví fanoušci se domnívají, že to bude pro Murrayho velká výzva. Nicméně, Macháč sám uznává, že Murray nemá ve svých 36 letech tu formu jako dříve, ale stále je to velký hráč.

Zápas mezi Macháčem a Murrayem je na programu v úterý od 15:00 a deník Aktuálně.cz ho bude sledovat v online reportáži.