Očekávám podporu fanoušků při českých závodech.

Očekávám podporu fanoušků při českých závodech.

Osmnáctiletý jezdec Filip Vostatek se připojí k továrnímu týmu Dynavolt Triumph a bude hájit jejich barvy v nadcházející sezóně. Vostatek je nadšený z této příležitosti a chtěl by dosáhnout co nejlepších výsledků pro sebe i tým. Těší se na start na jedné ze svých oblíbených tratí a doufá, že fanoušci ho budou podporovat.

Vostatek tvrdí, že není nervózní, protože má výhodu z minulé sezóny, kdy si již zvykl na atmosféru domácího prostředí. Je rád, že je v tomto ohledu jiný než ostatní jezdci. V minulé sezóně se Vostatek účastnil mistrovství světa supersportů, kde získal 20 bodů a skončil celkově na 27. místě. Na domácí trati dosáhl jedenáctého a šestnáctého místa. Letos bude jeho týmovým kolegou finský jezdec Niki Tuuli, který je momentálně šestý v pořadí šampionátu.

Vostatek tvrdí, že má na této trati nejvíce najetých kilometrů ze všech jezdců, kteří se letos zúčastní závodu. To mu dává jistou výhodu, ale znalosti tratě se vždy smažou po prvním tréninku. Jezdci se s tratí seznámí během několika kol a závody jsou pak vyrovnané.

Vostatek bude třetím českým závodníkem v mosteckém poli. Spolu s ním budou Oliver König, který startuje v hlavní kategorii superbiků, a Petr Svoboda, který bojuje o titul šampiona ve třídě supersportů do 300 ccm.

Vostatek měl možnost otestovat motorku, se kterou bude závodit, během testů v Mostě před pár týdny. Kluci z týmu byli nadšení a i Vostatek byl spokojený s motorkou. Je to složitá motorka, která neodpouští chyby, a musel se naučit mnoho nových věcí. Přiznává, že je velký skok při nájezdech do zatáček a během samotných zatáček.

Filip Vostatek se tedy těší na nadcházející sezónu a doufá, že dosáhne co nejlepších výsledků na své oblíbené trati.