Odložen start v Monze z důvodu poruchy monopostu AlphaTauri

Odložen start v Monze z důvodu poruchy monopostu AlphaTauri

Minulý víkend se na slavném okruhu v Monze konal 14. závod mistrovství světa formule 1. Tento okruh je známý svou rychlostí a historií a je jedním z nejoblíbenějších mezi fanoušky motoristického sportu. Letos se zde uskutečnila skvělá a napínavá soutěž, která přinesla mnoho vzrušení a nečekaných momentů.

Závod začal v sobotu kvalifikací, ve které se jezdci snažili získat co nejlepší startovní pozici na startovním roštu. Nejrychlejší čas zajel Lewis Hamilton z týmu Mercedes, který tak získal pole position. Druhý nejrychlejší byl jeho týmový kolega Valtteri Bottas, následovaný Maxem Verstappenem z Red Bullu.

V neděli se pak konal samotný závod, který nabídl mnoho dramatických momentů. Hned na začátku došlo ke kolizi mezi dvěma vozy, která způsobila výjezd safety caru. Po restartu se však situace uklidnila a jezdci začali bojovat o pozice.

Lewis Hamilton si udržoval vedení až do první série zastávek v boxech, kde ho předjel Pierre Gasly z týmu AlphaTauri. Francouz se tak dostal na první místo a držel ho až do konce závodu. Hamilton se však nevzdal a začal stíhat Gaslyho, ale nedokázal ho předjet.

Další zajímavou situaci přinesl souboj mezi Maxem Verstappenem a Valtterim Bottasem. Verstappen se snažil předjet Bottase, ale ten se mu bránil a oba jezdci se několikrát těsně minuli. Nakonec se Verstappenovi podařilo Bottase předjet a dostal se na třetí místo.

Na konci závodu došlo ještě k jedné dramatické situaci, kdy se Lance Stroll z Racing Pointu snažil předjet Sergia Pereze z týmu Racing Point. Stroll však ztratil kontrolu nad vozem a došlo ke kolizi, která způsobila další výjezd safety caru. Závod byl nakonec ukončen za safety carem a Pierre Gasly tak získal své první vítězství ve formuli 1.

Celkově byl 14. závod mistrovství světa formule 1 v Monze velmi napínavý a plný nečekaných momentů. Pierre Gasly se stal překvapivým vítězem, Lewis Hamilton si udržel vedení v šampionátu a Max Verstappen se dostal na třetí místo. Fanoušci se již teď těší na další závody a doufají, že přinesou stejně velké vzrušení jako ten v Monze.