Olomouc utrpěla porážku od Pardubic osmi góly, nejvíce se prosadil Kaut

Olomouc utrpěla porážku od Pardubic osmi góly, nejvíce se prosadil Kaut

Hokejový zápas mezi týmy HC Dynamo Pardubice a HC Olomouc skončil vítězstvím domácího týmu se skóre 8:2. Olomouc se prosadila až za stavu 0:7.

Olomouc vyhrála předchozí čtyři extraligová utkání a pokračovala ve své vítězné sérii. Před zápasem se divákům představil obránce Libor Hájek, který před nedávnem přestoupil do Dynama, ale do hry ještě nezasáhl.

Domácí tým se dostal do vedení již ve 5. minutě, kdy Kaut střelou z kruhu překonal brankáře Sedláčka. Pardubice měly aktivnější hru a dostávaly se do dalších šancí, ale Bučko ani Mandát neuspěli. Východočeši se podruhé prosadili v 17. minutě, kdy využili přesilovku a Radil přesnou střelou po Kautově přihrávce zvýšil skóre.

Olomouc mohla snížit ve druhé třetině, ale Will chytil puk do lapačky po zakončení Anděla. Vzápětí poslal Bučko puk do jízdy Poulíčkovi, který prostřelil Sedláčka. Po další Kautově střele se puk zastavil těsně před brankovou čárou. Zanedlouho zvýšil Radil na 4:0.

V závěru druhé třetiny měli hosté přesilovku, kterou si přenesli do třetího dějství, ale neprosadili se. Východočeši pak navýšili skóre, když se v rozmezí necelých čtyř minut trefili Kaut, Musil a Sedlák.

Kapitán Pardubic, jehož gól rozhodčí kontrolovali u videa, překonal Konráda, který po šestém gólu Dynama nahradil v olomoucké brance Sedláčka.

Olomouc se prosadila až ve 48. minutě, kdy se do horního růžku branky trefil Ondrušek. Následně hráli hosté početní výhodu, kterou využil Knotek. Dynamo pak ještě zvýraznilo své vítězství bleskovým využitím přesilové hry.

Zápas skončil vítězstvím Pardubic se skóre 8:2. Branky a nahrávky: 5. M. Kaut (A. Musil, Cienciala), 17. Radil (M. Kaut, Hyka), 28. Poulíček (Bučko), 37. Radil, 42. M. Kaut (Mandát, Poulíček), 44. A. Musil (M. Kaut), 46. Sedlák (Čerešňák), 58. Cienciala (R. Kousal, Štěpánek) – 48. Ondrušek (Kunc, Navrátil), 50. J. Knotek (Kunc, Ondrušek). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Ondráček, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 8543.

Sestavy:

Pardubice: Will – Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář, Hrůdek, Bučko – Hyka