Ona je ta, kdo může změnit situaci a předpovídá se česká nadvláda ve světě.

Ona je ta, kdo může změnit situaci a předpovídá se česká nadvláda ve světě.

Markéta Vondroušová a Karolína Muchová patřily mezi největší hvězdy světového tenisu v minulém ročníku. Vondroušová získala wimbledonský titul, zatímco Muchová těsně prohrála ve finále Roland Garros. Obě hráčky si výrazně polepšily a etablovaly se mezi elitní světovou desítkou.

Tenisový svět nyní s napětím očekává, jak se české hráčky dokážou v další sezóně prosadit, zejména s ohledem na jejich časté zdravotní problémy. Zahraniční tenisová média předpovídají, že s nimi je třeba počítat.

Server Sportskeeda například vytvořil žebříček pěti hráček, které je třeba v roce 2024 bedlivě sledovat. Do tohoto žebříčku zařadil i české hráčky, přičemž Muchová se umístila dokonce na prvním místě.

„Trvalo to několik let, ale Karolína Muchová konečně zažila sezonu, ve které naplnila svůj fantastický tenisový talent,“ napsal autor a připomněl, že dynamická Češka udělala první výrazné vlny již v roce 2019, kdy se probojovala do svého premiérového wimbledonského čtvrtfinále. Dnes má na kontě jedno grandslamové finále, dvě semifinále a dvě čtvrtfinále. Je úspěšná na všech površích a její hra disponuje mnoha zbraněmi.

„Je majitelkou pravděpodobně nejvyspělejší hry z dnešní skupiny hráček, navíc má mentální sílu vyhrabat se z obtížných situací. Hráčky v moderním fyzicky náročném stylu tenisu jen stěží dosahují na svůj největší úspěch po pětadvacátých narozeninách, ale pokud existuje hráčka, která by to mohla změnit, musí to být Muchová,“ napsal web.

Olomoucká rodačka oslaví v srpnu osmadvacáté narozeniny. „Má za sebou neklidnou minulost a zranění ji pravidelně zasáhlo právě ve chvíli, kdy se zdánlivě chystala k něčemu velkému,“ varoval autor.

Na začátku sezony je Muchová opět mimo hru, musela se odhlásit z Australian Open kvůli problémům se zápěstím. Naopak wimbledonská šampionka Vondroušová je v pořádku a v nedávném rozhovoru pro Aktuálně.cz si postěžovala, že po náročné sezóně neměla čas na odpočinek a hned musela zpět do tvrdého tréninku.

I ona se dostala mezi pět nejvíce sledovaných hráček podle webu Sportskeeda. „V roce 2023 prožila skvělý comeback, zbavila se zdravotních potíží, které jí dosud bránily v napodobení finále Roland Garros 2019. To se teď změnilo,“ uvedl autor, přičemž připomněl i Vondroušov