Ondra dosáhl rekordního vyrovnání vítězstvím v legendárním závodě, porazil hvězdy popáté.

Ondra dosáhl rekordního vyrovnání vítězstvím v legendárním závodě, porazil hvězdy popáté.

Arc je legendární závod s tradicí od roku 1987, který se koná ve městě obklopeném skálami. Pro mnoho lezců je to druhý domov a atmosféra zde vždy přímo úžasná. Letos se závodu zúčastnil i jeden z nejlepších světových lezců Adam Ondra, který dominuje jak na umělých stěnách, tak na skalách.

Arc je speciální závod, který kombinuje lezení na obtížnost a rychlost. Oproti klasické disciplíně, ve které se závodí třeba na olympiádě, je zde cesta výrazně techničtější. Lezci musí cvakat expresky a cesta je s lanem odspodu. Adam Ondra dokázal finálovou cestu zvládnout za minutu a sekundu.

Letos byla cesta mírně těžší než obvykle, ale Adam Ondra nechal na ní všechno. Jeho soupeř Jakob Schubert nasbíral o něco více chyb. Vítězství v závodě ho velmi potěšilo a cítí se velmi šťastný.

V ženské kategorii se vítězkou stala slovinská hvězda Janja Garnbretová. Soutěž byla velmi napínavá a oba vítězové si zaslouží velké uznání za své výkony.

Závod Arc je každoročně velkým svátkem pro lezce z celého světa. Je to příležitost, kdy se mohou setkat a soutěžit s nejlepšími. Atmosféra je vždy plná energie a vzrušení. Těšíme se na další ročník a na to, co nám přinese.