Osmnáctiletá Nosková překvapila světovou dvanáctku a nyní se připravuje na odvetu s Kvitovou.

Osmnáctiletá Nosková překvapila světovou dvanáctku a nyní se připravuje na odvetu s Kvitovou.

Osmnáctiletá česká tenistka Nosková se před týdnem dostala v Praze až do finále antukového turnaje a skvěle zvládá přechod na tvrdý povrch. V Cincinnati si v kvalifikaci poradila se dvěma soupeřkami a v prvním kole zaskočila i dvanáctou hráčku světa Samsonovovou.

Nosková, která uzavírá elitní padesátku žebříčku WTA, sice prohrála první sadu 2:6, další dvě ovšem získala pro sebe a po hodině a 51 minutách slavila postup. S Kvitovou se na okruhu WTA utká podruhé. V březnu zkušené krajance podlehla v Miami jednoznačně 3:6, 0:6.

Ve druhém kole skončila důležitá generálka před US Open pro loňskou vítězku Caroline Garciaovou z Francie. Nasazená šestka prohrála s Američankou Sloane Stephensovou 6:4, 4:6, 4:6.

První zápas od porážky s Markétou Vondroušovou ve finále Wimbledonu zvládla Tunisanka Uns Džábirová. Po dlouhé herní pauze světová pětka zdolala v druhém kole Ukrajinku Anhelinu Kalininovou 6:3, 6:7, 7:6, i když ve třetím setu prohrávala už 1:5. Zápas trval dvě a tři čtvrtě hodiny.

Poprvé po dvou letech se představil na americkém půdě srbský tenista Novak Djokovič a v prvním kole čtyřhry s krajanem Nikolou Čačićem prohráli s britsko-novozélandským párem Jamie Murray, Michael Venus 4:6, 2:6. Vítěz rekordních 23 grandslamů ve dvouhře v minulých sezónách nemohl do USA, protože odmítá očkování proti covidu.

Pro Djokoviče to byl první zápas od finálové porážky ve Wimbledonu se Španělem Carlosem Alcarazem. Světová jednička začala v Cincinnati singlovou soutěž vítězstvím v druhém kole nad Australanem Jordanem Thompsonem 7:5, 4:6, 6:3.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati se hraje na tvrdém povrchu. V ženské dvouhře se v prvním kole střetly Nosková (ČR) – Samsonovová (Rus.) 2:6, 6:3, 6:1, Bucsaová (Šp.) – Bencicová (13-Švýc.) 4:6, 6:3, 6:2, Mertensová (Belg.) – Keysová (15-USA) 6:3, 3:6, 6:3, Collinsová (USA) – Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:1, Liová (USA) – Linetteová (Pol.) 0:6, 7:6 (7:5), 6:2, Cirsteaová (Rum.) – Alexandrovová (Rus.) 6:0, 6:2, Vekićová (Chorv.) – Bradyová (USA) 7:6 (7:5), 7:5. Ve druhém kole se střetly Džábirová (5-Tun.) – Kalininová (Ukr.) 6:3, 6:7 (2:7), 7