Ouředníček se chystá na Dakar s novým vozem od Toyoty, s cílem dosáhnout svého nejlepšího výsledku.

Ouředníček se chystá na Dakar s novým vozem od Toyoty, s cílem dosáhnout svého nejlepšího výsledku.

Český jezdec Martin Prokop se chystá na další ročník slavné soutěže Dakar Rally. Tentokrát bude mít k dispozici nové auto, které mu umožní soustředit se pouze na sportovní stránku závodu. Prokop bude soutěžit pod hlavičkou týmu Toyota Gazoo Racing Czech a servis mu bude zajišťovat belgický tým Overdrive.

Prokop je osminásobným účastníkem Dakaru a jeho dosavadním maximem je 17. místo z roku 2019. Letos si klade za cíl dostat se do Top 10 a jednou dokonce i do Top 5. Spolupráci s japonskou automobilkou oznámil již na konci května a od té doby se intenzivně připravuje na soutěž.

Oproti původním plánům stihl Prokop odjet pouze jednu zkušební soutěž ve druhé polovině roku. Na Baja Aragón ve Španělsku obsadil 21. místo v absolutním pořadí. Přesto je s novým autem spokojený a věří, že má obrovský potenciál. Auto je připravené a Prokop se těší na start soutěže.

Dakar Rally je jednou z nejnáročnějších a nejprestižnějších soutěží v motorsportu. Jezdci musí překonávat extrémní terény a dlouhé etapy v nehostinných podmínkách. Prokop se na tuto výzvu těší a doufá, že letos dosáhne svých ambiciózních cílů.