Ovečkinova rekordní honba zastavena nečekanou překážkou

Ovečkinova rekordní honba zastavena nečekanou překážkou

Alex Ovechkin, ruský hokejový útočník a kapitán týmu Washington Capitals, prožívá na začátku letošní sezony problémy se střelbou. V posledních zápasech nedokázal skórovat a jeho výkony jsou pod průměrem. Ovechkin je známý svou schopností střílet góly a je historicky nejlepším střelcem NHL. V průběhu své kariéry zaznamenal 6 359 gólů, což je průměrně 4,71 gólu na zápas. V minulé sezóně skóroval 42krát ve 73 zápasech, což mu zajistilo místo mezi elitními střelci ligy.

Před letošní sezonou se očekávalo, že Ovechkin bude opět střílet alespoň 40 gólů a přiblíží se tak historickému rekordu 894 gólů Waynea Gretzkého. Momentálně mu k tomuto rekordu chybí 73 gólů. Ovechkinova forma však zatím nenaznačuje, že by mohl tento rekord překonat. V prvních třech zápasech letošní sezony zaznamenal pouze jednu asistenci a čtyři střely na bránu.

Ovechkinova neschopnost střílet góly je raritou, protože v průběhu své kariéry se mu toto ještě nestalo. Jeho týmový kolega T.J. Oshie však věří, že se Ovechkin brzy vrátí ke svým obvyklým výkonům a bude tým Washington Capitals opět vést.

Zbývající říjen může být důležitým ukazatelem Ovechkinovy formy, protože historicky v tomto měsíci střílí průměrně 0,7 gólu na zápas. V minulé sezóně v říjnu skóroval pětkrát ve deseti zápasech.

Ovechkin má ještě smlouvu na další dvě sezony, během kterých by mohl překonat rekord Waynea Gretzkého. Poté mu však končí smlouva a je otázkou, zda bude pokračovat ve své kariéře a jak dlouho bude schopen udržet svou střeleckou formu.

Pro fanoušky Washington Capitals a milovníky hokeje je Ovechkinův současný výkon zklamáním, ale věří, že se brzy vrátí ke svým obvyklým výkonům a bude pokračovat ve střílení gólů.