Palát se pomstil útokem na hvězdu, Mrázek zachytil výhru nad Vegas jako první v sezoně

Palát se pomstil útokem na hvězdu, Mrázek zachytil výhru nad Vegas jako první v sezoně

V pátečním programu NHL se čeští gólmani nedočkali výhry. Karel Vejmelka, který chytal za tým Arizona Coyotes, sice vedl nad Los Angeles Kings v deváté minutě už 4:1, ale nakonec prohráli 4:5. Vejmelka odolával tlaku soupeře a kryl 36 střel, ale v závěru utkání dvakrát inkasoval od modré čáry Drewem Doughtym, který rozhodl zápas v čase 58:01.

Dalším českým gólmanem, který nezaznamenal vítězství, byl Vitek Vaněček. Chytal za tým Washington Capitals, který se utkal s týmem Minnesota Wild. Zápas skončil vítězstvím Washingtonu 3:2 po samostatných nájezdech. Vaněček inkasoval dvě branky, ale předvedl také několik skvělých zákroků a pomohl svému týmu k bodovému zisku.

Další čeští hráči se na ledě také ukázali. Filip Hronek asistoval u rozdílové branky týmu Vancouver Canucks, který doma porazil St. Louis Blues 5:0. Hronek předložil přihrávku před branku, ze které jeho spoluhráč skóroval. Jakub Vrána se však do sestavy poražených Blues nevešel podruhé za sebou.

Další zápasy NHL skončily následovně: Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 3:4 po prodloužení, New Jersey Devils – Buffalo Sabres 5:4, Carolina Hurricanes – San Jose Sharks 3:0.

Celkově se čeští hráči na ledě předvedli dobře, i když se jim nepodařilo získat všechny body. Jejich výkony však ukazují, že mají potenciál a jsou důležitou součástí svých týmů v NHL.