Panický záchvat čínské tenistky po loupeži od rozhodčích v Budapešti

Panický záchvat čínské tenistky po loupeži od rozhodčích v Budapešti

Na nedávném French Open se stala kontroverzní událost, která obletěla celý svět. Čtyřiatřicetiletá tenistka Šuaj Šang z Číny se ve svém rozhovoru s novináři svěřovala o svých sporech s domovským tenisovým svazem a také o tom, jak už tři roky nemohla vidět své blízké, protože v její rodné zemi nemohla ani hrát ani trénovat.

Od února se její výkon na kurtech zhoršil a nevyhrála ani jeden zápas. Její neúspěšné vystoupení pokračovalo i na French Open, kde se stala 45. hráčkou světa. Ve svém zápase proti domácí hráči se ocitla ve sporné situaci, která ji vyvrbila panický záchvat a musela zápas skrečovat.

Při stavu 5:5 a 15:15 posadila Šang svůj forhend na deblovou čáru. Rozhodčí zahlásil aut, ale sudí na umpiru se rozhodl situaci přesvědčit. I přes to, že kamery odhalily stopu na bílé čáře, sudí dal za pravdu lajnovému rozhodčí. Šang se rozhodla zavolat supervisora, ale ten situaci nevyřešil.

Tato situace vyvolala u Šang panický záchvat, který se projevoval zrychleným dýcháním. Po konzultaci s lékařem se rozhodla zápas skrečovat. Když podala ruku domácí hráči i rozhodčí, dala jasně najevo, že nebyla spokojena ani s chováním fanoušků, kteří ji pískali a bučeli.

Tento incident vyvolal rozruch mezi tenisovými fanoušky a odborníky. Portugalský tenisový reportér José Morgado označil celou situaci za šokující a ostudnou. Šang se stala obětí neprávem a její situace poukazuje na problémy, které některé tenistky mohou zažít v rámci své kariéry.

Tento případ také upozorňuje na důležitost psychického zdraví sportovců. Šang se ve svém rozhovoru zmín&iacute