Paradoxy závodu „Barumka“: Vítězem se stal Novozélanďan bez kola, ačkoli nebyl nejrychlejší.

Paradoxy závodu „Barumka“: Vítězem se stal Novozélanďan bez kola, ačkoli nebyl nejrychlejší.

Již počtrnácté se konala Barum rallye, jedna z nejpopulárnějších motoristických událostí na jihovýchodní Moravě. Tento ročník se konal od pátku do neděle a přilákal tisíce diváků, kteří si přišli užít adrenalinového zážitku a sledovat rychlostní zkoušky na vlastní oči.

Barum rallye je součástí Mistrovství České republiky v rallye a také Mistrovství Evropy v rallye. Na start se postavilo celkem 120 posádek, které se utkaly na více než 200 kilometrech rychlostních zkoušek. Trať vedla převážně po okolí města Zlín a nabídla jak rychlé silnice, tak i technicky náročné úseky.

Jedním z největších favoritů na vítězství byl český jezdec Jan Kopecký, který se již několikrát stal mistrem České republiky v rallye. Kopecký se svým spolujezdcem Janem Hlouškem se v průběhu závodu držel na předních pozicích a nakonec dokázal zvítězit. Pro Kopeckého to bylo již čtvrté vítězství na Barum rallye.

Dalším zajímavým momentem byl souboj mezi týmy Škoda Motorsport a Hyundai Motorsport. Tým Škoda Motorsport se prezentoval s vozy Škoda Fabia Rally2 Evo, zatímco tým Hyundai Motorsport nasadil vozy Hyundai i20 R5. Nakonec se vítězem souboje stala Škoda Motorsport, která obsadila první dvě příčky v celkovém pořadí.

Barum rallye je známá také svou náročnou povahou a nepředvídatelným počasím. Letošní ročník nebyl výjimkou a jezdci museli čelit dešti, bouřkám a kluzkým povrchům. To však přidalo do závodu ještě větší napětí a diváci měli možnost sledovat skvělé závody plné adrenalinu.

V rámci Barum rallye se konaly také další doprovodné akce pro diváky. Například bylo možné si prohlédnout vystavené historické rallye vozy, které připomínaly minulé ročníky závodu. Pro děti byla připravena dětská zóna s různými atrakcemi a soutěžemi.

Barum rallye je každoročně velkým svátkem motoristického sportu na jihovýchodní Moravě. Diváci si mohou užít nejen rychlé a napínavé závody, ale také atmosféru plnou adrenalinu a vzrušení. Tento ročník opět potvrdil, že rallye je stále oblíbeným sportem jak mezi jezdci, tak i mezi fanoušky.