Pardubice neuspěly v dalším zápase a prohrály ve finále Spengler Cupu s domácím Davosem.

Pardubice neuspěly v dalším zápase a prohrály ve finále Spengler Cupu s domácím Davosem.

Ve finále tradičního turnaje neporažených mužstev, známého jako Hokejový Spenglerův pohár, se utkaly týmy HC Davos a HC Dynamo Pardubice. Švýcarský tým se v průběhu zápasu ujal dvoubrankového vedení, ale pardubický tým se dokázal vrátit do hry a vyrovnat skóre. Nicméně, ve druhé třetině se Davos znovu dostal do vedení a udržel si ho až do konce zápasu.

První branku zápasu vstřelil hráč Davosu Rasmussen v 13. minutě. Poté následovaly branky Corviho a Dahlbecka, které přinesly domácímu týmu dvoubrankové vedení. Pardubice se však dokázaly vrátit do hry díky gólům Hyky a Kousala, které padly během pouhých 13 sekund. Ve druhé třetině se však opět prosadil Dahlbeck a vrátil vedení na stranu Davosu.

Ve třetí třetině pak Rasmussen a Olofsson přidali další góly pro Davos. Pardubice se snažily snížit manko, a to se jim podařilo díky gólu Mandáta v 53. minutě. Nicméně, to bylo vše, co dokázali a zápas skončil vítězstvím Davosu 5:3.

Sestava pardubického týmu zahrnovala hráče jako Klouček, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrůdek, Hájek, Bučko, Hyka, Sedlák, Cienciala, Radil, Zohorna, Kousal, Kaut, Musil, Paulovič, Pochobradský a Poulíček. Tým byl trénován Varašou.

Hokejový Spenglerův pohár je prestižní turnaj, který se koná každoročně ve švýcarském Davosu od roku 1923. Na turnaji se utkávají týmy z různých zemí a je považován za jednu z nejstarších a nejprestižnějších soutěží v hokeji. Davos je známý svou bohatou hokejovou historií a je domovem jednoho z nejúspěšnějších švýcarských klubů.