Pardubice postoupily do čtvrtfinále Ligy mistrů po skvělém výkonu Radila a Zohorny ve Finsku.

Pardubice postoupily do čtvrtfinále Ligy mistrů po skvělém výkonu Radila a Zohorny ve Finsku.

Odveta osmifinále hokejové Ligy mistrů mezi Ilves Tampere a Dynamo Pardubice se odehraje příští týden v úterý na ledě Dynama. Vítěze tohoto souboje pak čeká ve čtvrtfinále úspěšnější z dvojice Innsbruck – Lukko Rauma.

V prvním zápase, který se hrál v Tampere, se představila čtveřice českých zástupců v barvách Ilvesu. Brankář Jakub Málek, obránce Dominik Mašín a útočníci Petr Kodýtek a Šimon Stránský. Stránský si dokonce připsal asistenci.

Hned na začátku zápasu se dostali do šancí Kodýtek a Stránský, ale nedokázali proměnit své příležitosti. V 10. minutě už ale Dynamo inkasovalo, když Meskanen otevřel skóre po přihrávce Stránského. Odpověď mohl mít Vondrka, ale nedokázal překonat Málka. Ve 18. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když se trefil Radil.

Dynamo se snažilo otočit stav už na konci první třetiny, ale povedlo se jim to až po 95 sekundách druhé třetiny, kdy Zohorna překonal Málka. Hosté se poté ubránili při Poulíčkově trestu a ve 28. minutě mohl zvýšit Hyka, ale nezasáhl přesně. Po Dvořákově trestu obral domácí hned po dvou sekundách o přesilovku faulem Kodýtek. Možnost vyrovnat měl Friman, ale Will zasáhl levým betonem. V 35. minutě se dostal před Málka Radil a pohotovým blafákem mezi betony zvýšil na 3:1. Pokusy Ilvesu o odpověď pochytal Will.

Na začátku závěrečné třetiny měl po Zohornově nabídce možnost Kousal, ale Málka nepřekonal. Domácím při pokusech Pelliho, Lancastera, Ikonena či Meskanena chyběla přesnost, Latvalův pokus vytěsnil Will. Snížit se nepodařilo ani Frimanovi.

První utkání osmifinále skončilo vítězstvím Dynama Pardubice nad Ilvesem Tampere 3:1. Branky za Dynamo vstřelili Radil a Zohorna (2x). Jedinou branku Ilvesu zaznamenal Meskanen.

Rozhodčími zápasu byli Linde (Švéd.) a Hinterdobler (Něm.), čárovími sudími byli Hautamäki a Thomann (oba Fin.). Vyloučení bylo poměrně vyrovnané, 1:3 ve prospěch Dynama. Dynamo využilo jednu přesilovku, zatímco Ilves žádnou.

Zápas sledovalo 3538 diváků. Sestavy týmů byly následující:

Ilves Tampere: J. Málek – Lancaster, Mašín, Clendening, Friman, Latvala, Parikka, Pelli – Meskanen, Palve, Suomi – Ikonen, Mäntykivi, Könönen – Ratinen, Kodýtek, Š. Stránský – Päkkilä, Gregoire, Alvarez – Bau. Trenér: Pennanen.

Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D.