Pardubice zahajují Spengler Cup vítězným zásahem v dramatickém stylu

Pardubice zahajují Spengler Cup vítězným zásahem v dramatickém stylu

Český reprezentační útočník Michael Špaček se připojil k týmu Ambri-Piotta a společně s Filipem Chlapíkem získal vítězství v nedávném turnaji. Na křídle se k nim přidal americký střelec Peter Mueller, který nedávno ukončil angažmá ve Vítkovicích a momentálně pomáhá švýcarskému týmu na Spengler Cupu.

Ambri-Piotta se dostala do vedení již po 62 sekundách hry. Alex Formenton využil přihrávku od Laurenta Dauphina a překonal brankáře Romana Willeho. Dynamo se snažilo odpovědět, ale ani přesilovku po vyloučení Tima Heeda nedokázalo využít. Naopak, ve 9. minutě se Formenton opět prosadil a zvýšil skóre na 2:0 pro Ambri-Piotta.

Dynamo mělo více střeleckých pokusů, ale brankář Janne Juvonen udržel svou branku čistou i při trestu Tobiase Fohrlera. Ve 24. minutě měl blízko ke snížení Nando Eggenberger, ale jeho střelu Will zastavil. Z brejku měl šanci Tomáš Hyka.

Pardubice se dočkaly snížení v polovině utkání, kdy se Matej Paulovič prosadil před Juvonenem. Vyrovnaní se však nedočkaly ani při trestu Eggenbergera ani při šanci Adama Musila.

Blízko ke gólu byl také Martin Kaut ve 47. minutě, ale trefil pouze tyč. O chvíli později se však Tomáš Zohorna prosadil a vyrovnal po zblokované střele Roberta Kousala. Pardubice měly ještě možnost v přesilové hře, ale ani šance Tomáše Hyky neodvrátila prodloužení. V něm rozhodl o vítězství po samostatné akci Lukáš Sedlák.

Pardubice tak porazily Ambri-Piotta 3:2 po prodloužení. Branky padly ve prospěch Ambri-Piotta již na začátku zápasu, ale Pardubice dokázaly vyrovnat a nakonec zvítězit. Celkově se jednalo o vyrovnané utkání, ve kterém měly oba týmy své šance.

Sestava Pardubic: Will – Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Hájek, Bučko, J. Kolář, Hrádek – Hyka, L. Sedlák, Říčka – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Pochobradský. Trenér: Varaďa.

Celkově se jednalo o vyrovnané utkání, ve kterém měly oba týmy své šance. Pardubice nakonec zvítězily a získaly důležité body do tabulky.