Pardubický obránce potrestán za likvidační faul, bude vynechávat deset zápasů.

Pardubický obránce potrestán za likvidační faul, bude vynechávat deset zápasů.

Disciplinární tresty byly uděleny třem hráčům hokejového týmu Kladna. Jakub Babka, Ondřej Bláha, Michael Frolík a Václav Veber nebudou moci hrát šest zápasů. Tuto informaci oznámila Asociace profesionálních klubů ledního hokeje po rozhodnutí disciplinární komise vedené Viktorem Ujčíkem.

Důvodem udělení trestu je nedovolený zásah hráče Houdeka do hlavy nebo krku hráče Söderlunda ze soupeřova týmu. Houdek přijel ke Söderlundovi ze slepého úhlu a švédský útočník neměl šanci zareagovat. Plzeňský hokejista ležel na ledě s krvavou skvrnou a musel být převezen do nemocnice. Houdek obdržel trest na pět minut a nemohl hrát do konce utkání.

Ujčík udělil nejvyšší možný trest, pozastavení činnosti, za nedovolený zásah do hlavy nebo krku. Při určení výše trestu hrála roli maximální intenzita zákroku, který byl proveden bez respektu k protihráči a jeho zdraví. Navíc byl plzeňský hráč ve zranitelné pozici, což vedlo k vážnému zranění.

Disciplinární tresty jsou důležitou součástí sportu, které mají za cíl udržet fair play a chránit hráče před nebezpečnými zákroky. Je důležité, aby hráči byli odpovědní za své činy a aby byly dodržovány pravidla hry. Tresty jsou udělovány na základě pravidel a jsou důležité pro udržení spravedlnosti ve sportu.