Pařížské souboje milenců: Macháč a Siniaková se připojí k očekávané události ve světě.

Pařížské souboje milenců: Macháč a Siniaková se připojí k očekávané události ve světě.

Hledat ryze tenisová témata v upršené Paříži, když se hrají zápasy jen pod střechou, je pro fanoušky někdy složité. A tak se letos obzvlášť točí pozornost kolem tenisových párů, kteří spolu sdílí nejen sportovní, ale i osobní život.

Světem ATP a WTA momentálně hýbe sedm přiznaných dvojic, z toho šest jich nastoupilo na French Open a dvě z nich zkouší štěstí ve smíšené čtyřhře, která se během víkendu naplno rozjede. Hvězdný španělsko-řecký pár Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas a pak ten ryze český Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč.

„Upřímně jsem to nečekal. Bylo mi řečeno, že se na 80 procent spíš nedostaneme,“ citoval Tenisový svět Macháče, který měl přihlášku na starost.

Jeho partnerka jejich startu nechávala volný průběh, protože si uvědomuje, že Macháč toho na turnaji oddře mnohem víc. 

„Samozřejmě pro něj je to těžší, musí hrát víc setů než já. Hrát všechny tři soutěže bude náročné, takže to nechávám na něm. Přeci jen teď byl nemocný,“ dodala Siniaková.

Přesto si ale grandslamovou premiéru bok po boku střihnou a v prvním kole si to rozdají s nasazenými sedmičkami, zkušenou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Polákem Janem Zielinskim. 

Ještě větší pozornost v pavouku budí ale pár Badosaová Tsitsipas. Ještě před měsícem totiž oba oznamovali rozchod, ale před druhým grandslamem sezony opět hlásili návrat, protože poznali, že to prý bez sebe nemohou vydržet.

„Myslím, že jedním z problémů bylo, že jsme až příliš náš vztah ventilovali ven a sdíleli ho s fanoušky, nyní si chceme víc držet soukromí,“ vysvětlovala v Paříži Badosaová.

Přihláškou do společné čtyřhry ale pozornost médií ještě víc podpořili. Španělka přitom dlouhodobě bojuje se zdravím, zranění zad ji v posledních sezonách vyřadilo ze hry na dlouhé měsíce. 

„Nebojte, bude za mě běhat a já budu jen hrát. Bude to ve finále dobrý trénink,“ vtipkovala Badosaová. 

Na úvod mixu nemají vůbec špatný los. Postaví se jim nenasazení Američan Nathaniel Lammons a Japonka Ena Šibaharaová.

Kdo v pavouku chybí, je momentálně nejčerstvější milenecká dvojice na okruhu, aspirant na tenisový trůn Janik Sinner a Ruska Anna Kalinská. Oba se ale čile podporují při singlových grandslamových utkáních na tribuně. 

„Nerad mluvím o svém soukromí. Ano, jsme s Annou, ale to je všechno, co o tom řeknu,“ citoval server Tennis.com italského tenistu.

Mezi další tenisové páry na turnaji patří Elina Svitolinová a Gael Monfils, Katie Boulterová a Alex de Minaur či Anastasia Potapovová a Alexandr Ševčenko.

Pařížské souboje milenců jsou letos velkým lákadlem pro fanoušky tenisu. Sedm párů, kteří sdílí nejen sportovní, ale i osobní život, se letos účastní French Open a někteří z nich se dokonce zapojí i do smíšené čtyřhry.

Jedním z nejzajímavějších párů je česká hráčka Kateřina Siniaková a její partner Tomáš Macháč. I když se o jejich účasti na turnaji pochybovalo, nakonec se do soutěže probojovali a budou muset čelit nasazeným sedmičkám Sie Su-wej a Janu Zielinskému.

Dalšími zajímavými páry jsou například Paula Badosaová se Stefanosem Tsitsipasem, kteří nedávno oznámili rozchod, ale pro French Open se opět spojili. Také pár Elina Svitolinová a Gael Monfils či Katie Boulterová a Alex de Minaur budou bojovat o úspěch na pařížských dvorcích.

Naopak nejnovější milenecká dvojice Janik Sinner a Anna Kalinská chybí v pavouku, ale oba se navzájem podporují při svých singlových zápasech na tribuně.

Celkově je smíšená čtyřhra na French Open letos plná zajímavých příběhů a lákadel pro fanoušky tenisu. Ať už jste fanoušky kteréhokoli z těchto párů, určitě se máte na co těšit během nadcházejícího víkendu plného tenisových soubojů a emocí.