Pastrňák a Hronek přispěli třemi body k úspěšnému českému večeru, Nečas se dvakrát podílel na nahrávce.

Pastrňák a Hronek přispěli třemi body k úspěšnému českému večeru, Nečas se dvakrát podílel na nahrávce.

Boston Bruins porazili Toronto Maple Leafs ve vyrovnaném zápase s konečným skóre 4:3 v prodloužení. Bruins se ujali vedení díky gólu Davida Pastrňáka, který zaznamenal svůj 14. gól v této sezóně. Kevin Shattenkirk poté zvýšil na 2:0 po asistenci českého útočníka. Maple Leafs však dokázali smazat dvoubrankové manko a vyrovnali skóre.

V třetí třetině se Bruins opět ujali vedení díky gólu Trenta Frederica, ale Maple Leafs opět odpověděli a vyrovnali na 3:3. Auston Matthews se svým druhým gólem v zápase vyrovnal šest sekund před koncem základní hrací doby. V prodloužení pak rozhodl Brad Marchand po asistenci Pastrňáka a Bruins tak získali druhé vítězství v řadě.

Carolina Hurricanes porazili Buffalo Sabres výsledkem 6:2 a posunuli se na páté místo v tabulce Východní konference. Martin Necas přispěl dvěma góly a zlepšil svou sezónní bilanci na 17 bodů, čímž se stal čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

Druhé místo mezi českými hráči drží obránce Filip Hronek, který třemi asistencemi pomohl Vancouveru k výhře nad Calgary 4:3. Hronek je s 25 body za dva góly a 23 asistencí čtvrtým nejproduktivnějším obráncem v NHL.

Další výsledky z NHL zahrnovaly výhru Dallas Stars nad Tampa Bay Lightning 8:1, výhru Winnipeg Jets nad Chicago Blackhawks 3:1, porážku Nashville Predators od New York Rangers 3:4, porážku Florida Panthers od New York Islanders 3:4, porážku Montreal Canadiens od Detroit Red Wings 4:5 v prodloužení, výhru Anaheim Ducks nad Colorado Avalanche 4:3 po samostatných nájezdech, porážku Pittsburgh Penguins od Philadelphia Flyers 3:4 po samostatných nájezdech, výhru Arizona Coyotes nad St. Louis Blues 4:1, porážku Calgary Flames od Vancouver Canucks 3:4, výhru Vegas Golden Knights nad Washington Capitals 4:1 a výhru Ottawa Senators nad Seattle Kraken 2:0.