Pastrňák a Zacha otevřeli gólový účet Bostonu, ale Bruins nedokázali udržet ani dvougólový náskok.

Pastrňák a Zacha otevřeli gólový účet Bostonu, ale Bruins nedokázali udržet ani dvougólový náskok.

Boston Bruins utrpěli první porážku v této sezóně NHL, když prohráli s Detroit Red Wings 4:5. Bruins se ujali vedení 2:0 po deseti minutách hry díky brankám Jamese van Riemsdyka a Matthew Poitrase. Red Wings však dokázali zápas otočit a během čtyř minut v druhé třetině nasázeli tři branky. David Pastrňák snížil na 4:5, ale Boston nedokázal vyrovnat. Detroit tak zvítězil popáté v této sezóně a posunul se na třetí místo Východní konference. Bruins zůstávají na prvním místě.

Filip Hronek vytvořil svou jedenáctou asistenci v této sezóně, když jeho Vancouver Canucks porazili Dallas Stars 2:0. Hronek se tak řadí mezi nejlepší nahrávače ligy. Vancouver zvítězil potřetí za sebou a drží druhou příčku Západní konference.

Columbus Blue Jackets podlehli Washington Capitals 1:2. Třetí bod v NHL zaznamenal obránce David Jiříček, ale to nestačilo k výhře. Tom Wilson a Sonny Milano se postarali o góly pro Washington.

Chicago Blackhawks porazili Florida Panthers 5:2 díky skvělému výkonu Petra Mrázka, který zaznamenal 38 zákroků. Švýcarský útočník Philipp Kurashev přispěl třemi body.

Daniel Vladař pomohl Calgary Flames k výhře 6:3 nad Seattle Kraken. Vladař zlikvidoval 17 střel soupeře a získal svou druhou výhru v této sezóně.

V ostatních zápasech NHL zvítězili Nashville Predators nad Edmonton Oilers 5:2, Buffalo Sabres nad Toronto Maple Leafs 6:4, Tampa Bay Lightning nad Ottawa Senators 6:4, Philadelphia Flyers nad Los Angeles Kings 5:0, St. Louis Blues nad Montreal Canadiens 6:3, Carolina Hurricanes nad New York Islanders 4:3 po prodloužení, Minnesota Wild nad New York Rangers 5:4 po samostatných nájezdech, Vegas Golden Knights nad Colorado Avalanche 7:0, Pittsburgh Penguins nad San Jose Sharks 10:2 a Winnipeg Jets nad Arizona Coyotes 5:3.