Pastrňák otevřel skóre, ale Boston nakonec prohrál a ztratil vedení. Zadina sehrál výjimečný zápas.

Pastrňák otevřel skóre, ale Boston nakonec prohrál a ztratil vedení. Zadina sehrál výjimečný zápas.

Boston Bruins se nachází ve výsledkové krizi, když prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Nicméně do domácího střetnutí proti týmu Seattle Kraken vstoupili Bruins velmi dobře.

V 5. minutě se Pastrňák prosadil po nahrávce od Zacha a poslal svůj tým do vedení. Avšak gólman Kraken, Joey Daccord, ovládl zbytek zápasu a zlikvidoval 36 střel, což výrazně přispělo k obratu ve prospěch týmu ze severozápadu USA.

Český útočník Zadina se stal alespoň třetí hvězdou zápasu. V tomto utkání poprvé v kariéře v NHL zaznamenal čtyři kanadské body. Ve druhé třetině připravil góly pro Mikaela Granlunda a Justina Baileyho.

Ve třetí třetině se Zadina dvakrát prosadil sám. První branku vstřelil po devíti zápasech v čase 44:38. Poté se ještě jednou trefil o 37 vteřin později po rychlém přechodu do útoku.

Zadina si tak vylepšil sezonní bilanci na 17 bodů za sedm branek a deset nahrávek. Jeho dosavadním maximem byl tříbodový zápas z prosince 2019, kdy ještě hrál za Detroit.

V brance Los Angeles se blýskl český gólman David Rittich, který dovedl svůj tým k výhře 2:1 nad New Jersey a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Rittich má v tomto ročníku soutěže průměrnou úspěšnost zásahů na hranici 92,3 procenta.

Další zajímavé výsledky z NHL zahrnovaly například deklasování Nashvillu Dallasem 9:2 nebo hattrick Austona Matthewse, který pomohl Toronto k výhře 4:3 nad Philadelphií.

Tabulky NHL ukazují, že Vancouver Canucks jsou momentálně na čele celé ligy s šestibodovým náskokem. Naopak Chicago Blackhawks se nachází na chvostu tabulky s pouhými 31 body.

NHL tak nabízí spoustu zajímavých momentů a výsledků, které udržují fanoušky v napětí po celou sezónu.