Penaltový rozstřel byl kuriózně přerušen rozhodčím: Tady se dál kopat nebude.

Penaltový rozstřel byl kuriózně přerušen rozhodčím: Tady se dál kopat nebude.

V nedávném fotbalovém souboji mezi argentinským klubem River Plate a brazilským Internacional se odehrál napínavý zápas, který skončil až po penaltovém rozstřelu. River Plate přijel na stadion svého brazilského rivala v Porto Alegre s náskokem 2:1 z prvního duelu.

Ve druhé půli se Internacional podařilo během osmi minut dvakrát skórovat a vyrovnat tak celkový stav na 2:2. V poslední minutě zápasu však River Plate snížil na 2:1 a poslal tak utkání do prodloužení. Ani v prodloužení se gól nedostavil, a tak byl na řadě penaltový rozstřel.

Po devíti sériích penalt se stále nerozhodlo, protože žádný hráč neproměnil svůj pokus. V sedmé sérii selhal hráč Solari z River Plate a domácí hráč De Peña odmítl vzápětí rozhodnout neúspěšným pokusem. Sudí Cabrera se rozhodl, že penaltový puntík je již příliš poškozený po osmnácti pokusech a rozhodl, že se bude pokračovat na druhou branku.

Fanoušci na opačné straně stadionu však neměli možnost dlouho sledovat další pokusy, protože předchozí hrdina a střelec branky Rojas napálil břevno. Na řadu se postavil domácí brankář Rochet, který suverénně překonal svého protějška a ukončil maratónský rozstřel. Tím poslal brazilský klub Internacional do čtvrtfinále.

Tento zápas mezi River Plate a Internacional byl napínavý a dramatický a ukázal, jak těsné mohou být fotbalové souboje mezi jihoamerickými giganty. Obě mužstva předvedla skvělou hru a bojovala až do poslední chvíle. Internacional si nakonec zaslouženě zajistil postup do dalšího kola soutěže.