Perušič a Schweiner končí v osmifinále, naděje na medaili zhasla

Perušič a Schweiner končí v osmifinále, naděje na medaili zhasla

Pátá nasazená dvojice nevylepší české maximum pod pěti kruhy, kterým je pátá příčka Markéty Nausch Slukové s Kristýnou Kolocovou z Londýna 2012.

Po vyrovnaném úvodu utekli Nizozemci čtyřmi body v řadě na 13:10, ale Češi si pomohli dvěma esy a manko smazali. Za stavu 16:15 Boermans s De Grootem opět odskočili a tentokrát už náskok udrželi.

Hned zkraje druhé sady získali brejk Perušič se Schweinerem, avšak po čtyřbodové sérii brzy převzali vedení Nizozemci a díky téměř bezchybné ztrátě a několika šťastným esům nedali úřadujícím světovým šampionům z Mexika šanci na obrat.

Perušič se Schweinerem postoupili do play off s bilancí dvou výher a jedné porážky ze druhé příčky ve skupině, zatímco Nizozemci dosud pod Eiffelovou věží neztratili ani set.

Turnajové čtyřky oplatily Čechům semifinálovou porážku z červnového turnaje ve Starých Jablonkách a bilanci vzájemných zápasů snížily na 2:4.

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou vypadly v pátečním předkole play off s Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou a Brandie Wilkersonovou.

Díky jednomu vítězství a třem porážkám vyrovnaly 17. místem dosud nejlepší výsledek Hermannové z Ria 2016, kde hrála stejně jako v Tokiu se Slukovou.

Plážový volejbal:

Muži – osmifinále: Boermans, De Groot (4-Niz.) – Perušič, Schweiner (5-ČR) 2:0 (18, 16).

Na olympijském turnaji v plážovém volejbalu se český pár Ondřej Perušič a David Schweiner bohužel musel rozloučit v osmifinále. Nizozemský tým Boermans a De Groot byl nakonec úspěšnější a zvítězil 2:0 ve setech s výsledkem 18:16 a 21:19.

Česká dvojice měla za sebou skvělý turnaj, kde se dokázala probojovat do play off s bilancí dvou výher a jedné porážky. Bohužel, tentokrát jim nestačila síla na nizozemské soupeře, kteří si udrželi svou neporazitelnost v turnaji.

Naopak české duo Barbora Hermannová a Markéta Sluková skončilo v pátém předkole play off, kde nestačily na kanadský tým Humana-Paredes/Wilkerson. I přesto, že nedosáhly na medaili, jejich výkon byl velmi solidní a vyrovnaly svůj dosavadní nejlepší výsledek z Ria 2016.

Plážový volejbal je velmi náročný sport, kde se musí hráči neustále přizpůsobovat podmínkám a soupeřům. I přes neúspěch v osmifinále může český tým být hrdý na svůj výkon a bojovnost, kterou na olympijském turnaji prokázal.