Perušič a Schweiner získali třetí titul na turnaji v Paříži: Česká radost na písku.

Perušič a Schweiner získali třetí titul na turnaji v Paříži: Česká radost na písku.

Český pár Ondřej Perušič a David Schweiner získal svůj druhý letošní a celkově třetí titul na akci nejvyšší kategorie. Jejich vítězství přišlo po dramatickém tie-breaku nad německou dvojicí Nils Ehlers a Clemens Wickler.

Ve finále sice čeští hráči ztratili první set, ale nakonec dokázali zvítězit v poměru 16:21, 21:19, 15:11 a porazit Němce i ve svém pátém vzájemném utkání. Perušič a Schweiner, kteří na turnaji Roland Garros startovali jako jediný český pár, ztratili v Paříži jen dva sety, oba právě proti Ehlersovi a Wicklerovi.

Kromě bodového přídělu do olympijské kvalifikace se české jedničky pozitivně naladily také na nadcházejícím mistrovství světa v Mexiku, které začne příští týden. I přes Perušičovo zranění břišního svalu se čeští hráči umístili na medailových pozicích na Pro Tour Elite již potřetí letos.

Vedle zlaté medaile z Uberlandie mají na kontě také čtvrté místo z Ostravy. Perušič a Schweiner se těší na další turnaje a doufají, že budou pokračovat ve svých úspěšných výkonech. Na turnaji nejvyšší kategorie zvítězili ještě předloni v Dauhá, což dokazuje jejich schopnost konkurovat nejlepším týmům světa.