Petr Čech přestupuje z Premier League do nejvyšší hokejové soutěže, kde bude hrát za Belfast.

Petr Čech přestupuje z Premier League do nejvyšší hokejové soutěže, kde bude hrát za Belfast.

Český hokejový brankář Petr Čech se opět vrátil na led. Tentokrát však nejde o fotbalové hřiště, ale o ledovou plochu. Čech se totiž rozhodl pomoci anglickému týmu Oxford City Stars ve druhé nejvyšší hokejové soutěži v Británii.

Čech, který ukončil svou úspěšnou fotbalovou kariéru v roce 2019, začal hrát hokej krátce poté v týmu Guildford Phoenix. Bývalý brankář Chelsea, Arsenalu, Rennes a Sparty se svým novým týmem vyhrál ligu, play off i pohár.

V listopadu loňského roku přestoupil do týmu Chelmsford, se kterým letos hrál finále poháru. V červnu se pak připojil k Oxfordu. Na dresu má číslo 39, které proslavil legendární český brankář Dominik Hašek v NHL.

Oxford City Stars požádal o pomoc Belfast, který má problémy s brankáři. Trenér Belfastu Adam Keefe velmi oceňuje Čechovy schopnosti a věří, že jeho pomoc bude neocenitelná. Belfast je momentálně na pátém místě v lize a odehrál již devět zápasů.

Oxford City Stars je velmi rád, že může mít tak zkušeného brankáře ve svém týmu. Petr Čech je uznávaný a úspěšný sportovec, který ví, co je potřeba k výkonu na nejvyšší úrovni. Tým doufá, že si tuto zkušenost užije a přinese jí i jim. Těší se na jeho návrat za týden nebo tak nějak brzy.

Petr Čech je příkladem toho, že sportovci mohou být úspěšní i v jiných sportech. Jeho přechod z fotbalu na hokej ukazuje jeho odhodlání a vášeň pro sport. Doufejme, že se mu bude dařit i na ledě a že jeho příklad bude inspirací pro další sportovce.