Petra Kvitová porodila syna během Wimbledonu.

Petra Kvitová porodila syna během Wimbledonu.

Kvitová dnes zveřejnila na sociálních sítích fotografii novorozence s textem „Petr 7.7.2024“. Své těhotenství oznámila na Nový rok.

Zda bude narození dítěte znamenat konec její úspěšné kariéry, jedna z nejlepších českých tenistek historie nespecifikovala.

Kvitová ovládla Wimbledon v letech 2011 a 2014 a nyní v době konání svého oblíbeného turnaje přivedla na svět prvního potomka. V roce 2011 triumfovala také na Turnaji mistryň.

Ve světovém žebříčku vystoupala v kariéře na druhé místo.

Na okruhu WTA získala levoruká hráčka z Fulneku ve dvouhře 31 titulů, loni ovládla turnaje v Miami a Berlíně. Svou dosud poslední sezonu 2023 ukončila na čtrnáctém místě světového žebříčku.

V roce 2016 získala Kvitová bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro, šestkrát také pomohla k triumfu ve Fed Cupu. Na kurtech se rodačka z Bílovce představila naposledy na začátku loňského října, kdy prohrála na turnaji v Pekingu ve 2. kole s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou.

Z bývalých reprezentačních spoluhráček Kvitové jsou už dvojnásobnými matkami Barbora Strýcová, Andrea Sestini Hlaváčková či Lucie Šafářová. V březnu porodila prvního potomka další bývalá fedcupová vítězka Lucie Hradecká.

Česká tenistka Petra Kvitová nedávno oznámila radostnou zprávu – porodila syna Petra dne 7. července 2024. Těhotenství oznámila na Nový rok a nyní se může radovat z přírůstku do rodiny.

Petra Kvitová je jednou z nejlepších českých tenistek historie a svět ji zná zejména díky jejím úspěchům na turnaji ve Wimbledonu, který ovládla v letech 2011 a 2014. Také triumfovala na Turnaji mistryň v roce 2011 a vystoupala na druhé místo světového žebříčku. Na okruhu WTA získala celkem 31 titulů ve dvouhře a loni vyhrála turnaje v Miami a Berlíně. Její poslední sezónu zakončila na 14. místě světového žebříčku.

Kvitová se také může pyšnit bronzovou medailí z olympijských her v Riu de Janeiro v roce 2016 a šesti triumfy ve Fed Cupu. Na kurtech se naposledy představila na turnaji v Pekingu, kde prohrála ve 2. kole s Ljudmilou Samsonovovou.

Její bývalé reprezentační spoluhráčky Barbora Strýcová, Andrea Sestini Hlaváčková a Lucie Šafářová jsou již také dvojnásobnými matkami, stejně jako nedávno Lucie Hradecká, bývalá fedcupová vítězka.

Zatím není jasné, zda narození syna Petra znamená konec Petra Kvitové jako profesionální tenistky, ale fanoušci jí jistě přejí vše nejlepší jak v osobním, tak i profesionálním životě. Gratulujeme k přírůstku do rodiny!