Piastri vyhrál závod s bouračkou, McLaren vede v týmovém hodnocení.

Piastri vyhrál závod s bouračkou, McLaren vede v týmovém hodnocení.

„Byl to jeden z nejlepších závodů mé kariéry. Zažil jsem snad nejnervóznější den v životě,“ přiznal Piastri v cíli.

Druhý dojel vítěz kvalifikace Charles Leclerc s Ferrari, který vedl prvních dvacet kol.

Třetí místo doslova spadlo do klína George Russelovi v Mercedesu. V předposledním kole totiž v souboji o třetí místo do sebe vrazili Sergio Pérez s Red Bullem a Carlos Sainz junior ve Ferrari.

Oba jezdci se v závěru Grand Prix zapojili do boje o vedení, ale jejich snaha skončila ve svodidlech.

Lídr šampionátu Max Verstappen byl pátý, ale ještě ho čeká vyšetřování za porušení pravidel virtuálního safety car.

Těsně před Nizozemce skončil jeho vyzyvatel v boji o první místo Lando Norris, který na obhájce titulu ztrácí 59 bodů.

I díky Britově dnešnímu výsledku se McLaren poprvé od roku 2014 posunul do vedení Poháru konstruktérů.

Ještě delší čekání skončilo pro argentinské fanoušky na body svého rodáka. Po 42 letech, kdy naposledy bodoval Carlos Reutemann, si nováček Franco Colapinto dojel pro osmé místo.

Skvělou práci předvedl i další nováček. Dnes desátý Oliver Bearman se stal prvním jezdcem, který dokázal bodovat v prvních dvou závodech za volantem formulí dvou různých značek. Brit byl sedmý v Saúdské Arábii.

Šampionát pokračuje už za týden dalším závodem na městské trati, tentokrát v ulicích Singapuru.

Aktualizujeme…

Včera se konal jeden z nejnapínavějších závodů formule 1 v kariéře mladého pilota Oscara Piastriho. Závod, který vyvrcholil bouračkou, vyhrál právě on. McLaren se také dostal do čela mezi týmy.

Druhé místo obsadil Charles Leclerc s Ferrari, který vedl prvních dvacet kol závodu. Třetí místo pak patřilo George Russelovi v Mercedesu, který se dostal do klína v souboji mezi Sergiem Pérezem s Red Bullem a Carlosem Sainzem junior ve Ferrari.

Lídr šampionátu Max Verstappen skončil až na pátém místě a čeká ho vyšetřování za porušení pravidel virtuálního safety car. Jeho vyzyvatel Lando Norris skončil těsně před ním a ztrácí na něj 59 bodů.

McLaren se díky dnešnímu výsledku poprvé od roku 2014 dostal do čela Poháru konstruktérů. Argentinský jezdec Franco Colapinto skončil na osmém místě, což je první bod pro argentinské fanoušky od doby, kdy naposledy bodoval Carlos Reutemann před 42 lety.

Dalším nováčkem, který si vedl skvěle, byl Oliver Bearman, který se stal prvním jezdcem, který dokázal bodovat v prvních dvou závodech za volantem formulí dvou různých značek. Tento britský jezdec skončil sedmý v Saúdské Arábii.

Šampionát pokračuje za týden dalším závodem na městské trati v ulicích Singapuru. Sledujte náš web pro další aktualizace ze světa formule 1.