Pilot Chytil zemřel při tragické nehodě během závodu automobilů do vrchu po nárazu do stromu.

Pilot Chytil zemřel při tragické nehodě během závodu automobilů do vrchu po nárazu do stromu.

Brněnský pilot Chytil v sobotním programu na čtyřkilometrové rychlé trati u Lanškrouna obsadil druhé místo. O den později v kokpitu své formule Martini MK39 zahynul.

V Albrechticích se o víkendu uskutečnil 5. ročník závodu, který nese podtitul Memoriál Jiřího Lose. Ten na stejné trati zemřel v srpnu roku 2020 ve věku 44 let při tréninku. Ve vysoké rychlosti ve výjezdu ze zatáčky sjel do lesa a rovněž narazil do stromu.

Tragická událost se odehrála v neděli během závodu automobilů do vrchu v Albrechticích. Pilot Chytil, který v sobotu obsadil druhé místo, se rozhodl zúčastnit i nedělního závodu. Bohužel, během jízdy ve své formuli Martini MK39 ztratil kontrolu nad vozem a narazil do stromu, což mu bohužel bylo osudné.

Tato tragédie připomíná smrt Jiřího Lose, který zemřel na stejné trati před rokem. Jiří Lose byl vášnivým závodníkem a jeho památka je dodnes udržována prostřednictvím Memoriálu Jiřího Lose, který se koná každoročně na stejné trati.

Automobilové závody do vrchu jsou extrémní sportovní disciplínou, která vyžaduje nejen rychlost a dovednosti řidiče, ale také bezpečnostní opatření a respekt k nebezpečí, které s sebou tento sport nese. I přes veškerá opatření a bezpečnostní prvky může dojít k tragickým nehodám, které nám připomínají, jak křehký život skutečně je.

Pilot Chytil odešel ze světa při provozování své vášně a svého sportu. Jeho památka zůstane mezi námi a doufejme, že tato tragédie připomene všem zúčastněným důležitost bezpečnosti a respektu k rizikům, které s sebou automobilové závody do vrchu nesou.