Plány na odebrání našich kurtů na Štvanici vyvolávají obavy o jejich budoucnost.

Plány na odebrání našich kurtů na Štvanici vyvolávají obavy o jejich budoucnost.

Plány na omezení dopravy na ostrově Štvanice v Praze 7 vyvolaly rozhořčení mezi místními obyvateli a členy klubu I. ČLTK Praha. Tato informace byla oznámena na tiskové konferenci, kterou pořádal prezident klubu Jiří Šavrda. Vedení Prahy 7 plánuje omezit vjezd automobilů do areálu, což by mělo negativní dopad na činnost klubu.

Šavrda na konferenci uvedl, že klub I. ČLTK Praha je velmi nespokojen s plány na úpravu ostrova Štvanice. Podle něj byla v nové studii využití ostrova zcela vynechána sedm kurtů a víceúčelové hřiště na kondiční přípravu, které klub vybudoval po povodních v roce 2002. Šavrda označil tuto situaci za absolutní zklamání.

Také vedení Prahy 7 se postavilo proti plánům na úpravu ostrova. Starosta Jan Čižinský uvedl, že je intenzivně zapojen do jednání ohledně dopravy a budoucího vjezdu do areálu. Plánuje se přesunout parkoviště pod Hlávkův most, aby se auta nepotkávala s dětmi na odrážedlech v klidové zóně.

Plány na úpravu ostrova Štvanice nejsou vítány ani tenistkou I. ČLTK Praha Karolínou Plíškovou. Ta na ostrově vyrostla a dodnes je členkou klubu. Plíšková vyjádřila smutek nad tím, že by na ostrově nemohla být žádná zařízení a také nad omezením vjezdu aut do areálu.

Jiří Šavrda nyní čeká na jednání s vedením Prahy ohledně této situace. Zatím nedostal žádnou odpověď na své maily, které poslal radě hlavního města Prahy. Starosta Čižinský mu však sdělil, že bude svoláno jednání, na které bude Šavrda pozván.

Termíny pro úpravu ostrova Štvanice zatím nejsou stanoveny, ale plánuje se, že se problém dopravy bude řešit od jara. Podle návrhu by měla být na začátku silnice umístěna závorová soustava a klubu by bylo přiděleno pouze několik parkovacích karet pro zaměstnance. Ostatní členové klubu by neměli mít možnost parkování na ostrově. Šavrda tuto situaci považuje za likvidační pro klub.