Plíšková and Bouzková emerge victorious in Montreal, Lehečka triumphs over Nakashima

Plíšková and Bouzková emerge victorious in Montreal, Lehečka triumphs over Nakashima

Česká tenistka Karolína Plíšková si ve svém prvním zápase na turnaji v Montrealu poradila s Číňankou Ču Lin. Plíšková měla možnost zápas ukončit již ve dvou setech, ale v tie-breaku druhé sady nevyužila dva mečboly. Poté, co Ču Lin druhý odvrátila, bylo utkání za stavu 8:8 na více než hodinu přerušeno kvůli dešti. Dohrávka vyšla lépe Plíškové, která získala hned první dva body a tím i sadu.

Ztráta setu však Plíškovou nerozhodila a v rozhodující fázi na kurtu kralovala. Rychle se dostala do vedení 4:0 a náskok už nepustila. Tato výhra je pro ni druhou na okruhu WTA Tour od dubnového turnaje ve Stuttgartu. Ve druhém kole ji čeká světová jednička Iga Świątek z Polska, která měla na úvod volno.

Další českou tenistkou, která se úspěšně probojovala do druhého kola, je Marie Bouzková. Ta porazila Američanku Dayovou po vyrovnaném boji 7:6 (7:1), 6:3. Bouzková tak úspěšně zakončila týden poté, co vypadla na turnaji v Praze již v prvním kole. Její další soupeřkou bude pátá nasazená Caroline Garciaová z Francie.

Na turnaji v Montrealu se poprvé od wimbledonského triumfu objeví také Markéta Vondroušová. V pavouku jsou také Karolína Muchová, Petra Kvitová a Kateřina Siniaková.

V mužské části turnaje v Torontu se Češi také daří. Jednadvacetiletý Michael Lehečka porazil po boji Američana Nakashimu za více než dvě a půl hodiny. Zápas byl dvakrát krátce přerušen kvůli dešti. Rozhodující tie-break jednoznačně vyhrál Lehečka 7:2 a Američanovi tak oplatil dvě porážky z listopadového Turnaje mistrů hráčů do 21 let, kde mu podlehl ve skupině i ve finále. V druhém kole ho čeká třetí nasazený Casper Ruud z Norska.

Tenisový turnaj žen v Montrealu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 2,788,468 dolarů. V mužské části turnaje v Torontu se také hraje na tvrdém povrchu a dotace činí 7,622,925 dolarů.