Plíšková ohromuje svým unikátním stylem jízdy, který zahrnuje běh za letadlem.

Plíšková ohromuje svým unikátním stylem jízdy, který zahrnuje běh za letadlem.

Karolína Plíšková je momentálně ve velmi pozoruhodné formě, když vyhrála sedm zápasů za sedm dní na dvou turnajích vzdálených 3500 kilometrů od sebe. Nejprve triumfovala na turnaji v rumunském Kluži, kde získala svůj sedmnáctý turnajový titul a první od roku 2020. Poté se musela okamžitě přesunout do katarského Dauhá, kde začal turnaj již v neděli. Tato rychlá změna prostředí a časové zóny byla pro ni velmi náročná.

Obvykle mají hráčky, které se dostanou do finále předchozího turnaje, od pořadatelů odklad prvního zápasu na dalším turnaji. V případě Dauhá to ale nebylo možné, protože turnaj začal již v neděli a končí v sobotu. Asociace WTA je za tuto kolizi kritizována, protože se zdá, že nedbá na zdraví hráček.

Karolína Plíšková se rozhodla hrát i přes tuto náročnou situaci. V pondělí prohrála první kolo s Annou Kalinskou, ale dokázala se zvednout a ve středu vyhrála osmifinále proti Anastasii Potapovové. Ve čtvrtek se utká s Naomi Ósakaovou o postup do semifinále.

Plíšková je ve skvělé formě a její výkony jsou opravdu pozoruhodné. Její schopnost se rychle přizpůsobit novým podmínkám a zvládnout tak nabitý program je obdivuhodná. Doufejme, že si udrží svou formu a bude pokračovat ve vítězné sérii.