Plíšková ukončuje sezonu předčasně, nezahraje na kurtu ani jednou letos.

Plíšková ukončuje sezonu předčasně, nezahraje na kurtu ani jednou letos.

Česká tenistka Karolína Plíšková oznámila prostřednictvím videovzkazu na sociální síti X, že se nezúčastní letošního turnaje Transylvania Open v rumunském Kluži. Plíšková měla v polovině října plnit roli nasazené hráčky, ale kvůli zranění nebude schopna do soutěže nastoupit.

Plíšková, která je jednatřicetiletá, naposledy hrála v polovině září na turnaji v Guadalajaře, kde vypadla ve druhém kole. Letos se jí nepodařilo přidat žádný titul k dosavadním šestnácti turnajovým triumfům ve dvouhře. Jejím maximem byly čtvrtfinálové účasti, jednu z nich si připsala na grandslamovém Australian Open na začátku roku.

Na French Open i ve Wimbledonu stejně jako na dalších šesti akcích skončila hned po prvním zápase. Z posledních šestnácti duelů vyhrála jen čtyři, ani jeden z nich nebyl proti soupeřce z top 30.

Plíšková se tedy musí vyrovnat s neúspěšnou sezónou a zraněním, které ji nyní připravilo o účast na Transylvania Open. Její fanoušci v Rumunsku budou muset počkat na její další vystoupení a doufat, že se brzy vrátí do formy a zazáří na tenisových kurtech.