Plzeň dokázala získat bod v posledních chvílích utkání proti Frankfurtu díky gólu Jemelky.

Plzeň dokázala získat bod v posledních chvílích utkání proti Frankfurtu díky gólu Jemelky.

Fotbalisté Rangers na úvod hlavní fáze Evropské ligy vyhráli 2:0 v Malmö. Český reprezentant Václav Černý odehrál za skotský celek 69 minut. Fenerbahce si doma poradilo 2:1 s Unionem Saint-Gilloise.

Rangers se v Malmö ujali vedení už v první minutě, kdy Dessers po chybě v domácí rozehrávce trefil tyč a Bajrami měl z dorážky snadnou práci. Krátce před poločasovou pauzou běžel Černý sám na gólmana, bránu ale netrefil a nepřipsal si druhý zásah po letním příchodu na hostování z Wolfsburgu.

Reprezentačního křídelníka vystřídal ve druhé půli McCausland, jenž sedm minut po příchodu na hřiště střelou o tyč přidal pojistku. Rangers zdolali dnešního soupeře na pátý pokus poprvé.

Fotbalová Evropská liga – 1. kolo:

Eintracht Frankfurt – Viktoria Plzeň 3:3 (1:1)

Branky: 38. Ekitiké, 62. Dina Ebimbe, 67. Kristensen – 41. Šulc, 86. Adu, 90.+3 Jemelka. Rozhodčí: Balakin – Berkut, Matyaš (všichni Ukr.) – Pairetto (video, It.). Bez karet. Diváci: 56.500.

Frankfurt: Santos – Kristensen (85. Collins), Tuta, Theate, Nkounkou – Knauff (60. Dina Ebimbe), Schirí, Dahúd (71. Larsson), Marmúš – Ekitiké (71. Bahoya), Matanovič (60. Šajbí). Trenér: Toppmöller.

Plzeň: Jedlička – Cadu (82. Jirka), Dweh, Markovič, Jemelka, Havel – Červ (76. Sojka), Kalvach (82. Panoš), Šulc – Adu, Vydra (71. Vašulín). Trenér: Koubek.

Fenerbahce Istanbul – Saint-Gilloise 2:1 (1:0)

Branky: 27. Söyüncü, 82. vlastní Burgess – 90.+4 Sykes. ČK: 90. Osayi-Samuel – 74. Mac Allister.

Malmö – Glasgow Rangers 0:2 (0:1)

Branky: 1. Bajrami, 76. McCausland.

Ve čtvrtek se hrálo první kolo hlavní fáze Evropské ligy a fanoušci fotbalu se mohli těšit na zajímavé zápasy. Jedním z nich bylo utkání mezi týmem Rangers a týmem Malmö. Skotský celek Rangers si odvezl vítězství 2:0 z Malmö a český reprezentant Václav Černý odehrál za svůj tým 69 minut. Hned v úvodu zápasu se Rangers ujali vedení díky gólu Desserse, který využil chyby v rozehrávce domácího týmu. Krátce před poločasem měl Černý skvělou šanci zvýšit náskok svého týmu, ale bohužel branku minul.

Ve druhé půli se na hřiště dostal McCausland, který po sedmi minutách od svého příchodu skóroval a pojistil tak vítězství Rangers. Tým Rangers porazil soupeře z Malmö poprvé na pátý pokus.

Dalším zajímavým zápasem bylo utkání mezi týmem Eintracht Frankfurt a týmem Viktoria Plzeň. Toto utkání skončilo nerozhodně 3:3. Branky padaly na obou stranách, ale největší senzací byla branka Jemelky, která padla až v nastaveném čase a zajistila tak bod pro tým Viktoria Plzeň.

Dalším vítězem prvního kola byl tým Fenerbahce Istanbul, který porazil Union Saint-Gilloise 2:1. Branky padaly ze strany obou týmů, ale nakonec se radovat mohli hráči Fenerbahce.

Celkově bylo první kolo Evropské ligy plné zajímavých momentů a gólů. Fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy v této soutěži.