Plzeň neprohrála osm zápasů za sebou a porazila Zlín bez problémů.

Plzeň neprohrála osm zápasů za sebou a porazila Zlín bez problémů.

Viktoria Plzeň porazila FC Zlín 3:0 v nedělním zápase čtvrtého kola neúplné tabulky první fotbalové ligy. Viktoria si tak vytvořila desetibodový náskok, ale tým z Uherského Hradiště má k dobru nedělní zápas s vedoucím obhájcem titulu Spartou. Zlínští zůstali na 14. příčce, jelikož po dvou kolech ještě nezískali body.

Plzeňští zdolali Zlín posedmé za sebou, tentokrát doma. Zlínští venku prohráli počtvrté v řadě a z celkových 18 bodů v ligové sezoně získali pouze pět mimo svůj stadion.

Domácí v úvodu zápasu až na nepřesnou Červovu střelu branku Zlína výrazně neohrozili. Otevřít skóre se podařilo Mosquerovi ve 20. minutě výstavní střelou z přímého kopu. Kolumbijský křídelník se trefil potřetí v této ligové sezoně.

Plzeňské vedení mohl rychle navýšit Šulc, ale po samostatném úniku trefil jen nohy Dostála. Zlínský brankář dál držel moravské mužstvo, když zneškodnil střely Mosquery i Chorého. Na druhé straně brankář Jedlička při prvním zákroku vychytal Slončíka. Pojistku Viktoria nepřidala ani Chorý a v další vyložené šanci opět pouze napálil pozorného Dostála.

Západočeši se dočkali dalšího gólu hned v 48. minutě. Akci Chorého a Mosquery zakončil Šulc zblízka a poprvé v této ligové sezoně se trefil doma. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník přidal svou jedenáctou branku v sezoně v 87. minutě pohotovou ranou po rohovém kopu a Chorého přihrávce.

Plzeň doma vyhrála teprve druhý z posledních pěti ligových duelů, ale Zlín porazila posedmé za sebou. Celkově to byl zajímavý zápas, který nabídl spoustu akce a gólů pro fanoušky obou týmů.