Plzeň překonala Záhřeb díky proměněné penaltě a přibližuje se prvnímu místu v Konferenční lize.

Plzeň překonala Záhřeb díky proměněné penaltě a přibližuje se prvnímu místu v Konferenční lize.

Viktoria Plzeň zvítězila v utkání 3. kola skupiny C fotbalové Evropské konferenční ligy proti Dinamu Záhřeb. Rozhodující branku vstřelil útočník Tomáš Chorý z penalty v 69. minutě. Hosté měli v prvním poločase dvakrát štěstí, když jim pomohla branková konstrukce.

Viktoria Plzeň je momentálně na prvním místě tabulky „cetky“ s devíti body. Stejný počet bodů mají také týmy Ballkani a Astana, jejichž vzájemný souboj v Kosovu skončil výhrou kazachstánského týmu 2:1. Za dva týdny se západočeši utkají s Dinamem Záhřeb doma v Konferenční lize.

V utkání proti Dinamu Záhřeb se debutujícím brankářem stal osmnáctiletý Viktor Baier. Rozhodčími byli Jones, Betts a Lennard, video rozhodčím byl Gillett. Hráči Dinama Záhřeb, kteří nastoupili na hřiště, byli Nevistič, Moharramí, Ristovski, Perič, Ljubičić, Bulat, Mišić, Špikić, Baturina, Vidovič a Emreli. Trenérem Dinama je Jakirovič.

Hráči Viktorky Plzeň, kteří se utkání zúčastnili, byli Baier, Dweh, Hranáč, Jemelka, Kopic, Kalvach, Traoré, Cadu, Jirka, Šulc a Chorý. Tým trénuje Miroslav Koubek.

Utkání sledovalo 8407 diváků.