Plzeň si připsala vítězství nad Budějovicemi pěti góly

Plzeň si připsala vítězství nad Budějovicemi pěti góly

Viktoria Plzeň porazila Dynamo České Budějovice v nejvyšší soutěži v fotbale s výsledkem 5:0. Tento zápas byl pro Viktorku již 25. zápasem po sobě, ve kterém neprohrála, a vyhrála i posledních sedm vzájemných duelů. Naopak Dynamo prohrálo již počtrnácté za sebou a ztrácí bod na předposlední Zlín.

Plzeň začala zápas velkým náporem, ale nedokázala se prosadit. V 18. minutě sudí nařídil pokutový kop pro Viktorku poté, co hostující hráč zahrál rukou v šestnáctce. Jirka tento pokutový kop suverénně proměnil a oslavil tak svůj návrat do sestavy po zranění. O čtyři minuty později zvýšil Kliment po samostatném úniku a hraniční ofsajdové situaci.

Plzeň dominovala i nadále, ale nedokázala své šance proměnit. Ve druhém poločase se však prosadila Kalvachem, který skóroval hlavou po přímém kopu. Poté se ještě trefili Mosquera a Bucha, a tak Viktoria Plzeň zvítězila nad Dynamo České Budějovice vysoko 5:0.

Plzeň si tak připsala další výhru a upevnila si své postavení v nejvyšší soutěži. Naopak Dynamo České Budějovice pokračuje ve své sérii proher a je nejhorším týmem soutěže s jediným bodem.

Viktoria Plzeň se také může těšit na další zápasy, ve kterých bude chtít navázat na své úspěchy. Naopak Dynamo České Budějovice bude muset zapracovat na své výkonnosti, aby se dokázalo zlepšit a získat další body.

Zápas mezi Viktoria Plzeň a Dynamem České Budějovice se odehrál v rámci 18. kola první fotbalové ligy. Branky za Viktorku zaznamenali Jirka, Kliment, Hranáč, Mosquera a Bucha. Rozhodčím byl Petřík a na videorozhodčím místě seděla Adámková. Zápas sledovalo 5231 diváků.