Plzeňský Prazdroj se rozhodl nepodpořit olympiádu v Paříži kvůli účasti ruských sportovců.

Plzeňský Prazdroj se rozhodl nepodpořit olympiádu v Paříži kvůli účasti ruských sportovců.

Pivovar Pilsner Urquell oznámil, že se rozhodl stáhnout veškerou komunikaci, která se vztahuje k letní olympiádě v Paříži v roce 2024. Toto rozhodnutí je reakcí na nedávné rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru povolit start sportovců z Ruska a Běloruska na těchto olympijských hrách. Pivovar Pilsner Urquell také potvrdil, že nadále bude finančně podporovat český sport a prostředky určené na podporu olympiády půjdou českým sportovcům.

Toto rozhodnutí pivovaru Pilsner Urquell přichází po ukončení spolupráce s Českým olympijským výborem ze strany společnosti CPI Property Group, která byla také oficiálním partnerem českého olympijského týmu. Společnost CPI Property Group rovněž reagovala na rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru povolit start ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách v Paříži.

Tato rozhodnutí firem ukazují, že se jedná o reakci na kontroverzní rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru. Povolení startu sportovců z Ruska a Běloruska na olympiádě vyvolalo mezi českými partnery olympijského hnutí nesouhlas a nespokojenost. Pivovar Pilsner Urquell a společnost CPI Property Group se tak rozhodly ukončit svou podporu olympiády a stáhnout veškerou komunikaci spojenou s tímto sportovním událostí.

Je důležité si uvědomit, že rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru povolit start ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách v Paříži je diskutabilní a vyvolalo kontroverze. Někteří partneři olympijského hnutí se rozhodli vyjádřit svůj nesouhlas tím, že ukončili svou podporu olympiády. Je otázkou, jaký dopad budou mít tato rozhodnutí na samotnou olympiádu a zda se další partneři přidají k nim.

Zatím je jasné, že pivovar Pilsner Urquell a společnost CPI Property Group se rozhodly stáhnout veškerou komunikaci spojenou s olympiádou v Paříži a ukončit svou podporu olympijského hnutí. Jejich rozhodnutí je reakcí na povolení startu ruských a běloruských sportovců na těchto olympijských hrách. Je třeba sledovat, zda se další partneři přidají k nim a jaký dopad to bude mít na samotnou olympiádu.