Poborský se rozhodl nekandidovat na pozici prvního muže českého fotbalu a ukončí i svou roli jako šéf mládeže.

Poborský se rozhodl nekandidovat na pozici prvního muže českého fotbalu a ukončí i svou roli jako šéf mládeže.

Na sociální síti X zároveň oznámil, že na FAČR končí jako ředitel úseku elitní mládeže a bude se soustředit na práci pro televizní stanici Canal Plus Sport.

„Ano, měním dres. Po letech strávených na FAČR u regionálních akademií přestupuji na Canal Plus Sport,“ uvedl Poborský.

„Práce na FAČR mě přestala naplňovat a je čas na novou výzvu, práci v televizi. Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na Vás u fotbalu,“ doplnil.

Dvaapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996 před třemi lety prohrál ve volbách se současným předsedou fotbalové asociace Petrem Fouskem.

Někdejší záložník Manchesteru United, Lazia Řím, Benfiky Lisabon nebo obou pražských „S“ spolupracuje se stanicí Canal Plus Sport, která vysílá v Česku Premier League.

Během letního Eura si vyzkoušel v České televizi nejen roli experta ve studiu, ale i spolukomentátora.

Poborský je od této sezony také členem disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, kam ho přizval nový předseda Jiří Matzner.

V této funkci bude pokračovat. LFA v Česku řídí profesionální soutěže.

Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Poborský oznámil, že končí na Fotbalové asociaci České republiky jako ředitel úseku elitní mládeže a bude se věnovat práci pro televizní stanici Canal Plus Sport. Tato změna přichází po letech strávených na FAČR a Poborský se těší na novou výzvu v televizi.

Poborský také oznámil, že nebude kandidovat na předsedu FAČR. Tímto krokem ukončil spekulace o své možné kandidatuře a rozhodl se soustředit na práci pro televizi. Poborský ve volbách o post předsedy FAČR prohrál před třemi lety s Petrem Fousekem.

Pavel Poborský, který je bývalým hráčem Manchesteru United, Lazia Řím, Benfiky Lisabon a obou pražských „S“, spolupracuje se stanicí Canal Plus Sport, která vysílá Premier League v Česku. Během letního Eura si vyzkoušel roli experta ve studiu i spolukomentátora v české televizi.

Kromě práce pro televizi se Poborský stal členem disciplinární komise Ligové fotbalové asociace od této sezony. V této funkci bude pokračovat, přičemž LFA řídí profesionální soutěže v Česku.

Pavel Poborský tedy uzavírá kapitolu svého působení na FAČR a přechází k novým výzvám v televizi a v disciplinární komisi LFA. Jeho zkušenosti a znalosti z fotbalového světa mu jistě pomohou i v nových rolích, které se rozhodl přijmout.