Podle Pešouta jsou Vary mezi nejlepšími, v Pirátech obdivuje zápal Lukeše s Hüblem.

Podle Pešouta jsou Vary mezi nejlepšími, v Pirátech obdivuje zápal Lukeše s Hüblem.

Karlovy Vary se těší na průlomovou sezónu díky většímu rozpočtu a silnému mužstvu. Tým se již nedoplňuje hráči, kteří nedostávali podstatné role v jiných klubech, ale přivedl si hotové hráče. Mezi nováčky jsou i reprezentanti Ondřej Beránek a Jiří Černoch, kteří se připojili k již osvědčeným posilám. Tým také získal švédského útočníka Lukase Zetterberga a finského útočníka Iikku Kangasniemiho, kteří přispěli k produktivitě týmu v prvních třech zápasech, ve kterých Karlovy Vary dali celkem 13 gólů.

Obrana týmu na první pohled možná chybí osobnosti, ale v minulosti se ukázalo, že brankář Filip Novotný dokázal tým podržet. Nyní by měl tu roli převzít Dominik Frodl. Navíc obránci hrají již delší dobu společně a také útočníci se aktivně podílejí na obraně. I když odešel Tomáš Vondráček, který byl duší týmu, věří se, že obrana bude stále silná.

Karlovy Vary se v minulých letech nedostaly příliš vysoko v tabulce. Nejlepší umístění bylo deváté místo v základní části a nepodařilo se jim vyhrát žádnou sérii v play off od roku 2009, kdy získali mistrovský titul. Nicméně, s novými posilami a větším rozpočtem se očekává, že tým bude bojovat o první čtyřku v lize.

Nový majitel Dušan Šenkypl by měl přispět k navýšení rozpočtu týmu. I když konkrétní čísla nejsou známa, odhaduje se, že rozpočet bude navýšen minimálně o 15 milionů korun. Podle odhadu by se Karlovy Vary měly umístit mezi čtvrtým a osmým místem v lize.

S novým vedením se také očekává zvýšení návštěvnosti. Díky dobrému marketingu a výsledkům by se nemělo jednat o problém. Karlovy Vary mají velkou fanouškovskou základnu a pokud se bude hrát dobře, není strach o návštěvnost.

Kouč a sportovní manažer Chomutova, který je bývalým sportovním manažerem Karlových Varů, se vyjádřil k cílům týmu. I když patří mezi favority na postup do první ligy, je opatrný ve svých prohlášeních. Všechno je daleko a v play off bude rozhodovat konkrétní forma a zranění hráčů.

Chomutov má také velkou fanouškovskou základnu a v minulosti se o klub projevil zájem i filmovým dokumentem. Tým je součástí moderního zázemí a je považován za jednoho z dřívějších extraligových účastníků.

Karlovy Vary a Chomutov mají tedy před sebou zajímavou sezónu, plnou o