Polský útočník Milik zůstane mimo druhé Euro v řadě

Polský útočník Milik zůstane mimo druhé Euro v řadě

Hvězdu Barcelony čeká v pětatřiceti letech čtvrté Euro, na třech předchozích nechyběl na hřišti ani minutu. Lewandowski může vylepšit rekordní bilanci 149 zápasů a 82 branek v národním mužstvu.

Poláci na posledním Euru před třemi lety neprošli do vyřazovacích bojů. V Německu se ve skupině D utkají postupně s Nizozemskem, Rakouskem a Francií.

Nominace Polska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Wojciech Szczesny (Juventus), Lukasz Skorupski (Boloňa), Marcin Bulka (Nice).

Obránci: Jan Bednarek (Southampton), Jakub Kiwior (Arsenal), Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Bartosz Salamon (Lech Poznaň), Bartosz Bereszyňski, Sebastian Walukiewicz (oba Empoli), Przemyslaw Frankowski (Lens).

Záložníci: Kamil Grosicki (Pogon Štětín), Piotr Zieliňski (Neapol), Sebastian Szymaňski (Fenerbahce), Jakub Moder (Brighton), Damian Szymaňski (AEK Atény), Nicola Zalewski (AS Řím), Bartosz Slisz (Atlanta), Michal Skóraš (Club Bruggy), Jakub Piotrowski (Ludogorec Razgrad), Taras Romanczuk (Jagiellonia Bialystok), Kacper Urbaňski (Boloňa), Pawel Dawidowicz (Verona).

Útočníci: Robert Lewandowski (Barcelona), Karol Šwiderski (Verona), Krzysztof Piatek (Basaksehir), Adam Buksa (Antalyaspor).

Robert Lewandowski, hvězda Barcelony, se chystá na své čtvrté Mistrovství Evropy ve fotbale, a to ve věku pětatřiceti let. Na předchozích třech Eurech nechyběl na hřišti ani minutu a nyní může vylepšit svou rekordní bilanci 149 zápasů a 82 branek v národním týmu.

Poláci na posledním Euru před třemi lety nepostoupili do vyřazovacích bojů. Tentokrát se budou utkávat ve skupině D s týmy Nizozemska, Rakouska a Francie.

Nominace Polska na Mistrovství Evropy zahrnuje brankáře Wojciecha Szczesného, Lukasze Skorupského a Marcina Bulku. Mezi obránci se objevují jména jako Jan Bednarek, Jakub Kiwior nebo Tymoteusz Puchacz. Záložní řady posilují hráči jako Kamil Grosicki, Piotr Zieliński nebo Sebastian Szymański. V útoku se pak můžeme těšit na Roberta Lewandowského, Karola Świderskiho, Krzysztofa Piateka a Adama Buksu.

Polští fanoušci tak mohou být nadšení z kvalitního týmu, který má potenciál udělat v Evropě velký dojem. Bude zajímavé sledovat, jak se Poláci poperou se silnými soupeři a zda dokážou tentokrát postoupit dál než na minulém šampionátu.