Polští fotbalisté angažovali nového hráče místo portugalského zástupce, který bude veden trenérem Probierzem na Euro.

Polští fotbalisté angažovali nového hráče místo portugalského zástupce, který bude veden trenérem Probierzem na Euro.

Novým trenérem polského národního týmu se stal padesátiletý Piotr Probierz. Tuto informaci potvrdil předseda polského svazu Cezary Kulesza, který uvedl, že Probierz je nejlepší možnou volbou pro tuto pozici. Probierz převezme vedení týmu v nadcházejících kvalifikačních zápasech s Faerskými ostrovy a Moldavskem.

Před svým angažmá u polského národního týmu působil Probierz jako trenér polského výběru do 21 let. Dále trénoval kluby Jagiellonia Bialystok a Cracovia Krakov, se kterými vyhrál národní pohár. V roce 2010 byl dokonce vyhlášen nejlepším polským trenérem.

Probierz nahradil osmašedesátiletého Santose, který byl odvolán kvůli špatným výsledkům. Polsko vstoupilo do evropské kvalifikace porážkou 1:3 v Praze a po pěti kolech se nachází na předposlední čtvrté příčce se šesti body.

V čele tabulky kvalifikační skupiny E se nachází Albánie se ziskem deseti bodů. Český tým je na druhém místě se stejným počtem bodů jako třetí Moldavsko. Poslední místo patří Faerským ostrovům, které zatím získaly pouze jeden bod.