Porážka Perušiče a Schweinera ve čtvrtfinále v Brazílii je jejich první po zisku zlaté medaile na MS.

Porážka Perušiče a Schweinera ve čtvrtfinále v Brazílii je jejich první po zisku zlaté medaile na MS.

Český volejbalista Ondřej Perušič hodnotí čtvrtfinále turnaje Pro Tour v plážovém volejbalu v brazilském Joao Pessoa jako dobrý výsledek do olympijské kvalifikace, ale zároveň není úplně spokojen s tím, jak zvládli poslední zápas.

V prvním setu se Perušičovi s jeho partnerem Schweinerem nepodařilo udržet dvoubodové vedení a Italové získali rozhodující náskok. Ve druhém setu se sice dostali do pětibodového manka, ale nakonec ho zlikvidovali a vyrovnali. V rozhodujícím setu se jim ale nedařilo a Italové zvítězili.

Perušič uznal, že Italové si vítězství zasloužili. Podmínky byly velmi těžké kvůli silnému větru, který znemožňoval přesné nahrávky a útoky. Rozhodujícími faktory byly přesné první dva doteky Italů a také jejich lepší servis.

Perušič se Schweinerem ve skupině neztratili ani set a postoupili přímo do čtvrtfinále. Na letošní tituly z Uberlandie a Paříže ale v Brazílii nenavázali.

Turnaj Pro Tour v plážovém volejbalu kategorie Elite v Joao Pessoa (Brazílie) pokračuje čtvrtfinálovými zápasy. Italové Nicolai a Cottafava porazili Perušiče a Schweinera 2:1 (19, -19, 8).