Portugal porazil Turecko a postoupil z prvního místa ze skupiny s Českou republikou.

Portugal porazil Turecko a postoupil z prvního místa ze skupiny s Českou republikou.

Turci inkasovali dvakrát během úvodní půlhodiny. Nejprve se trefil Bernardo Silva a po něm si Samet Akaydin dal vlastní gól. Po změně stran zpečetil výsledek Bruno Fernandes.

Českým fotbalistům by tak výhra nad Tureckem ve středu v Hamburku s největší pravděpodobností zajistila druhé postupové místo, remíza ho naopak vynese jejich soupeři.

Turecký stoper Bardakci dostal druhou žlutou kartu a proti českému týmu bude chybět. Ze stejného důvodu nebude hrát proti Gruzii Portugalec Leao.

Portugalci na Euru ve všech čtyřech soubojích s Turky vyhráli, aniž by dostali gól. Od čtvrtfinálové prohry na mistrovství světa s Marokem zvítězili ve všech dvanácti soutěžních zápasech při skóre 41:3.

V posledním kole skupiny F budou hrát ve středu od 21:00 Turci v Hamburku s Českou republikou, Portugalci nastoupí v souběžně hraném utkání v Gelsenkirchenu proti Gruzii.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina E (Dortmund):

Turecko – Portugalsko 0:3 (0:2)

Branky: 21. B. Silva, 28. vlastní Akaydin, 56. Fernandes. Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller – Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Bardakci, Akaydi, Celik – Leao, Palhinha. Diváci: 62.000.

Turecko: Bayindir – Celik, Akaydin (76. Demiral), Bardakci, Kadioglu – Kökcü (46. Yazici), Calhanoglu, Ayhan (58. Yüksek) – Akgün (70. Güler), Yilmaz, Aktürkoglu (58. Yildiz). Trenér: Montella.

Portugalsko: Costa – Cancelo (68. Semedo), Dias, Pepe (83. A. Silva), Mendes – Vitinha (88. J. Neves), Palhinha (46. R. Neves), Fernandes – B. Silva, Ronaldo, Leao (46. Neto). Trenér: Martínez.

1. Portugalsko 2 2 0 0 5:1 6
2. Turecko 2 1 0 1 3:4 3
3. Česko 2 0 1 1 2:3 1
4. Gruzie 2 0 1 1 2:4 1

Portugalci si lehce poradili s Tureckem a z „české“ skupiny postoupí z prvního místa

Portugalští fotbalisté dokázali porazit Turecko v důležitém zápase na Mistrovství Evropy ve fotbale. Turci inkasovali dvakrát během první půlhodiny, nejprve se trefil Bernardo Silva a poté si Samet Akaydin dal vlastní gól. Výsledek pak zpečetil Bruno Fernandes. Turecký stoper Bardakci dostal druhou žlutou kartu a proti českému týmu bude chybět. Ze stejného důvodu nebude hrát proti Gruzii Portugalec Leao.

Portugalci na Euru ve všech čtyřech soubojích s Turky vyhráli, aniž by dostali gól. Od čtvrtfinálové prohry na mistrovství světa s Marokem zvítězili ve všech dvanácti soutěžních zápasech při skóre 41:3.

Českým fotbalistům by tak výhra nad Tureckem ve středu v Hamburku s největší pravděpodobností zajistila druhé postupové místo, remíza je naopak vynesla jejich soupeři. V posledním kole skupiny F budou hrát ve středu od 21:00 Turci v Hamburku s Českou republikou, Portugalci nastoupí v současně hraném utkání v Gelsenkirchenu proti Gruzii.

Tabulka skupiny F po zápase Turecko – Portugalsko:
1. Portugalsko – 2 zápasy, 2 výhry, 0 remízy, 0 prohry, skóre 5:1, 6 bodů
2. Turecko – 2 zápasy, 1 výhra, 0 remízy, 1 prohra, skóre 3:4, 3 body
3. Česko – 2 zápasy, 0 výher, 1 remíza, 1 prohra, skóre 2:3, 1 bod
4. Gruzie – 2 zápasy, 0 výher, 1 remíza, 1 prohra, skóre 2:4, 1 bod

Portugalci tak vedou skupinu a mají jasnou cestu k postupu do další fáze turnaje. Český tým musí bojovat o druhé místo a doufat ve správné výsledky ve zbývajících zápasech. Sledujte Mistrovství Evropy ve fotbale a držte palce svému oblíbenému týmu!