Posila v defenzivě pro Součka s Coufalem, Scamacca opustil útok

Posila v defenzivě pro Součka s Coufalem, Scamacca opustil útok

Mexický fotbalista Edson Álvarez přestupuje z Ajaxu Amsterdam do vítěze Evropské konferenční ligy za 35 milionů liber. Tímto přestupem se stává první letní posilou klubu. Álvarez by měl nahradit Declana Rice, který odešel do Arsenalu za rekordních 105 milionů liber.

Álvarez strávil čtyři roky v Ajaxu, kde získal dvakrát ligový titul a jednou vyhrál nizozemský pohár. V červenci se podílel na vítězství Mexika na Zlatém poháru CONCACAF a v roce 2019 ovládl mistrovství Severní a Střední Ameriky s národním týmem. V reprezentaci odehrál dosud 68 zápasů a vstřelil tři góly.

Dalším přestupem je přestup italského fotbalisty Gianluca Scamaccy z Atalanty do West Hamu za 25 milionů eur. Dalších pět milionů eur může West Ham získat na bonusech.

Scamacca strávil v West Hamu pouze jednu sezonu, když přišel ze Sassuola za více než 30 milionů liber. Pomohl klubu vyhrát Evropskou konferenční ligu, která vyvrcholila finálovým zápasem proti Fiorentině v pražském Edenu. V 27 soutěžních utkáních za West Ham vstřelil osm gólů. Přestože měl smlouvu do roku 2027, opouští tým společně s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem po jedné sezoně. V italské lize hrál kromě Sassuola také za FC Janov.