Postup Lehečky v Melbourne: Veselý začátek a následný pád

Postup Lehečky v Melbourne: Veselý začátek a následný pád

Český tenista Lehečka zvítězil za hodinu a 43 minut ve svém prvním kole na Australian Open. Porazil soupeře v poměru 33:16 v míčích a zaznamenal šest es. Lehečka tak navázal na svůj premiérový triumf na okruhu ATP v Adelaide a získal již šesté vítězství za sebou. V dalším kole narazí na Američana Alexe Michelsena.

Lehečka, který je rodákem z Mladé Boleslavi, získal první set díky brejku v šesté hře. Ve druhé sadě pak dokonce třikrát sebral Zapatovi servis. V třetím setu odvrátil tři brejkboly a v sedmé hře prolomil soupeřovo podání a později využil první mečbol. Navíc si poradil i s nepříjemným větrem.

„Nebylo to nic jednoduchého. I když jsem tu včera a předevčírem trénoval, tak ten vítr nebyl takový jako dnes. Docela mě to ráno překvapilo. Věděl jsem ale, že to bude pro oba stejné. Snažil jsem se s tím co nejlépe popasovat a vyšlo to dobře,“ řekl Lehečka.

Naopak český tenista Veselý, který startoval v hlavní soutěži díky chráněnému žebříčku, dohrál v úvodní fázi Australian Open podruhé za sebou. Proti o jedenáct let mladšímu Filsovi zahrál jen 16 vítězných míčů, zatímco Francouz jich měl 66. Veselý sice získal první set, ale Francouz se dokázal vrátit a vyhrál zápas.

Na turnaji v Melbourne se také představí Karolína Plíšková, která vyzve světovou trojku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. V čtyřhře se představí Kateřina Siniaková s novou spoluhráčkou Storm Hunterovou. Česko-australský pár, který bude plnit roli nasazených trojek, se utká s kolumbijsko-kazašskou dvojicí Camila Osorio, Julia Putincevová.

Světová jednička Iga Świątek postoupila do druhého kola Australian Open. Polka porazila Američanku Sofii Keninovou 7:6, 6:2. V dalším kole se utká s Američankou Danielle Collinsovou.