Postupu chybělo pouze jedno procento, Priske se pyšnil výkonem Sparty a zápas si v plné míře užil.

Postupu chybělo pouze jedno procento, Priske se pyšnil výkonem Sparty a zápas si v plné míře užil.

Čtyřicetiletý dánský kouč Kasper Hjulmand byl potěšeným sledováním výkonu, který hráči Sparty předvedli proti jeho krajanům. Podle něj se tým blížil dokonalosti a chybělo mu pouze jedno procento k postupu. Navzdory smolnému vyřazení věří, že to nezanechá dlouhodobé psychické stopy.

Hjulmand uvedl na tiskové konferenci, že je zklamaný z výsledku, ale velmi pyšný na to, jak tým hrál. Uznal, že to byl těžký zápas proti velkému klubu s velkým rozpočtem, ale Sparta se dokázala dotáhnout na penalty. Podle něj byli Letenští lepší v mnoha aspektech – fyzicky, technicky a takticky.

Trenér si užil zápas a ocenil, jak se tým dokázal vypořádat s mnoha výzvami během utkání. I když Sparta prohrála, podala výkon, který by normálně přinesl vítězství. Hjulmand nevidí důvod hledat drobné detaily a chyby po takovém zklamání. Podle něj se tým blížil dokonalosti a ukázal výkon, na kterém pracuje každý den na trénincích.

Trenér věří, že se hráči brzy oklepou ze zklamání a změní nastavení mysli ze smutku a deprese na pozitivní a konstruktivní myšlení. Hjulmand chválil hráče za to, jak se připravovali na penaltový rozstřel, ale uznal, že bojovat o Ligu mistrů je něco úplně jiného. Kluci vzali na sebe těžkou zátěž a bojovali pod velkým tlakem. Bohužel se to tentokrát neotočilo na jejich stranu.

Celkově je Hjulmand spokojený s výkonem Sparty a věří, že hráči nasbírají energii a předvedou svou kvalitu v dalším ligovém zápase proti Teplicím. Trenér nevyčítal kapitánům Krejčímu a Sørensenovi, že neproměnili penalty. Uznal, že je to velký tlak a respektuje hráče, kteří vzali na sebe odpovědnost. Bohužel se to tentokrát nevyplatilo, ale trenér je s týmem pyšný a věří, že se brzy vrátí do formy.