Právník vyslýchal šéfa Red Bullu po dobu osmi hodin, přestože nedopustil žádné nepravosti, tvrdí slavná manželka.

Právník vyslýchal šéfa Red Bullu po dobu osmi hodin, přestože nedopustil žádné nepravosti, tvrdí slavná manželka.

Vyšetřování šéfa týmu formule 1 Red Bull Racing Christiana Hornera se protáhlo do pozdního odpoledne na tajném místě v Londýně. Podle zdroje ze zákulisí formule 1 listu The Sun byla dlouhá diskuse součástí probíhajícího vyšetřování, které se týká „nevhodného chování“ vůči kolegyni. Horner byl podán stížnost v Rakousku, což vedlo k najmutí nezávislých právníků. Horner všechna obvinění popřel a vyšetřování ještě není ukončeno.

Tato záležitost vyvolala značnou pozornost a hrozí, že vrhne stín na nadcházející sezonu formule 1, která začne koncem února závodem v Bahrajnu. Britská stanice BBC Sport uvedla, že se nepředpokládá, že by Horner tento skandál přežil na pozici šéfa týmu. Nicméně rozhodnutí ohledně jeho budoucnosti v týmu zatím není známo.

Geri Halliwellová, bývalá členka skupiny Spice Girls a manželka Christiana Hornera, se vyjádřila, že věří jeho nevině. Pár má spolu sedmiletého syna a vychovávají i Hornerovu dceru z předchozího vztahu.

Pokud by Horner musel odejít z Red Bull Racing, měl by ho nahradit manažer z rakouské části týmu. Jako možný nástupce se zmiňuje Oliver Mintzlaff, bývalý šéf fotbalového klubu RB Lipsko.

Vyšetřování provádí externí specializovaný právník a Red Bull Racing zatím poskytl pouze stručné prohlášení, ve kterém potvrdil, že se vyšetřují „určitá nedávná obvinění“. Existují dvě verze Hornerova provinění – jedna hovoří o poslání choulostivých fotografií spolupracovníkovi z Red Bullu, druhá o šikanování ženy pracovně, tedy takzvaný „bossing“.