Přednost byla dána udržení Plekance jako tahouna Rytířů

Přednost byla dána udržení Plekance jako tahouna Rytířů

Tomáš Plekanec, bývalý hráč Montrealu a Toronta v NHL, se v minulé sezóně představil jako klíčový hráč týmu Rytíři Kladno. Přestože měl pomalejší start, postupem času dokázal, že je pro klub nepostradatelný. V základní části odehrál všech 52 zápasů a stal se nejproduktivnějším hráčem týmu s 49 body za 16 branek a 33 asistencí. Společně s Adamem Kubíkem byl také nejlepším střelcem mužstva.

V celkovém bodování soutěže se Plekanec umístil na třetím místě, pouze tři body za vítězem Martinem Růžičkou z Třince. V úspěšné baráži proti Zlínu přidal Plekanec dva góly a jednu asistenci, které všechny přišly ve třetím zápase série, prvním na ledě Beranů.

Sportovní manažer Rytířů Jiří Burger uvedl, že pro klub bylo prioritou udržet Plekance a dohodnout se s ním na nové smlouvě. I když jednání byla trochu delší, nakonec byli rádi, že se domluvili a Plekanec bude hrát další sezónu v jejich dresu. Všichni si uvědomují, jak důležitý je Plekanec pro tým.

Po Jakubu Klepišovi, který se klubu upsal ve čtvrtek, si Kladno zajistilo služby dalšího zkušeného útočníka, který bude týmu sloužit jako lídr jak na ledě, tak mimo něj. Klub má momentálně podepsaných smlouvy se čtyřmi z pěti nejproduktivnějších hráčů minulé sezóny.

Adam Kubík již dříve zmínil své působení a bude hrát za České Budějovice. Právě s Jihočechy se Kladno utkávalo v závěru základní části minulého ročníku o to, kdo se vyhne baráži.