Prezident Pavel přijal vítězky turnaje ve Wimbledonu Krejčíkovou a Siniakovou a obdržel od nich ručník.

Prezident Pavel přijal vítězky turnaje ve Wimbledonu Krejčíkovou a Siniakovou a obdržel od nich ručník.

Osmadvacetiletá Krejčíková dotáhla v sobotu úspěšné tažení ve dvouhře finálovým vítězstvím nad Italkou Jasmine Paoliniovou a získala druhý grandslamový titul v singlu po triumfu na Roland Garros v roce 2021. Na travnatých dvorcích v All England Clubu navázala na loňský úspěch Markéty Vondroušové, vítězství Petry Kvitové z let 2011 a 2014 či triumf své bývalé trenérky Jany Novotné (1998).

Siniaková pár hodin po vítězství Krejčíkové ovládla čtyřhru s Američankou Taylor Townsendovou. Siniaková vyhrála wimbledonskou čtyřhru potřetí, celkově získala v deblu devátý grandslamový titul. Kovačková vyhrála kategorii dívek do 14 let.

Krejčíková i Siniaková přinesly na setkání s prezidentem trofeje pro vítězky. Po slavnostním ceremoniálu s Pavlem několik minut pohovořily.

Obě tenistky by měly od konce tohoto týdne hrát na turnaji Livesport Prague Open, kde mají také ve čtyřhře ladit spolupráci před olympijskými hrami v Paříži. Krejčíková se Siniakovou na nich budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia.

Osmadvacetiletá Barbora Krejčíková a její spoluhráčka Kateřina Siniaková nedávno zaznamenaly obrovský úspěch na turnaji ve Wimbledonu. Krejčíková zvítězila ve dvouhře, zatímco Siniaková triumfovala ve čtyřhře. Oba tyto úspěchy přinesly českému tenisu další slávu a potvrdily vynikající formu obou hráček.

Krejčíková porazila v finále Italku Jasmine Paoliniovou a získala tak druhý grandslamový titul v singlu. Siniaková pak ve čtyřhře triumfovala s Američankou Taylor Townsendovou. Obě hráčky se poté setkaly s prezidentem a předaly mu trofeje pro vítězky. Po ceremoniálu měly možnost s prezidentem Pavelem pohovořit a podělit se o své dojmy z turnaje.

Nyní se obě tenistky chystají na další turnaje, včetně Livesport Prague Open a následně na olympijské hry v Paříži. Krejčíková a Siniaková budou obhajovat své zlaté medaile z minulých her v Tokiu. Jejich spolupráce na dvorcích je skvělá a fanoušci mohou očekávat další skvělé výkony od těchto talentovaných českých hráček.

Celý český národ může být hrdý na tyto úspěchy a doufáme, že Krejčíková a Siniaková budou pokračovat ve svém skvělém výkonu i v budoucích turnajích. Jsou skvělými vzory pro mladé tenistky a inspirací pro všechny, kteří se snaží dosáhnout svých sportovních snů. Gratulujeme k těmto úžasným výsledkům a přejeme hodně štěstí do budoucna!