Příběh „exotického“ navrátilce do KHL: Bez ohledu na vyřazení z reprezentace, jsem duch.

Příběh „exotického“ navrátilce do KHL: Bez ohledu na vyřazení z reprezentace, jsem duch.

Ruská Kontinentální hokejová liga (KHL) se chystá na novou sezónu, která začne v září. Mezi hráči, kteří se připojí k ruské KHL, je pět Čechů – Dmitrij Jaškin, Ostap Safin, Libor Šulák, Lukáš Klok a David Sklenička. Safin, který se narodil v Praze, ale má také ruský pas, se rozhodl reprezentovat Rusko. Brennan Menell, americký obránce, získal ruské občanství a připojil se k týmu Dynamo Moskva. Tato změna je důsledkem nového pravidla KHL, které omezuje počet cizinců na ledě během zápasu. Tato pravidla se však nevztahují na čínský Kunlun, běloruský Minsk a kazachstánskou Astanu.

Počet cizinců v KHL se postupně snižuje. Před konfliktem na Ukrajině hrálo v KHL kolem tří set cizinců, ale v minulé sezóně se tento počet snížil o více než třetinu. Letos je v databázi Elite Prospects evidováno pouze 161 cizinců.

Mezi novými hráči v KHL je také japonský hráč Yu Sato, který v minulé sezóně získal deset bodů. Chorvatský útočník Borna Rendulić se po pěti letech vrací do KHL. Rendulić se stal prvním hráčem narozeným a vychovaným v Chorvatsku, který hrál v NHL.

Rendulić se cítí v Rusku jako doma a říká, že lidé z východní Evropy mají podobnou mentalitu jako Rusové. Na otázky ohledně konfliktu na Ukrajině nechce odpovídat, protože se nezajímá o média a jejich zprávy.

Zatímco pro české, finské nebo lotyšské hráče znamená angažmá v Rusku automatickou stopku v reprezentaci, Rendulić se obává žádných nepříjemností. V Chorvatsku je hokej méně populární než fotbal, takže si myslí, že jeho angažmá v KHL nebude mít žádný vliv na jeho postavení v reprezentaci.

Nová sezóna KHL slibuje zajímavé změny a příchod nových hráčů. Fanoušci se mohou těšit na skvělý hokej a napínavé zápasy.